≫ 

Ministarstvo odbrane SAD osniva odeljenje za identifikovanje NLO

Izvršni odbor grupe činiće članovi ministarstva odbrane

  • 0
Pentagon, Pentagon zgrada sedište Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane SAD najavilo je danas osnivanje grupe za sinhronizaciju, identifikovanje i upravljanje letećim objektima (AOIMSG).

Ova grupa biće zadužena za otkrivanje, identifikovanje i opisivanje objekata koji su od interesa i koji se nalaze u vazdušnom prostoru SAD, kao i da proceni i ublaži sve pretnje po bezbednost leta, kao i nacionalnu bezbednost.

Izvršni odbor grupe činiće članovi ministarstva odbrane.

- Upad bilo kog objekta u vazdušni prostor SAD je potencijalna opasnost po bezbednost nekog leta ili operacije, a mogu da budu i ozbiljan izazov i za očuvanje nacionalne bezbednosti. Ministarstvo odbrane veoma ozbiljno shvata sve izveštaje o upadima bilo kog objekta, identifikovanog ili neidentifikovanog i istražuje svaki od njih - piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Odluka o osnivanju ovog tela rezultat je planiranja i saradnje koju su sproveli Kancelarija zamenika sekretara u Ministarstvu odbrane zadužena za obaveštajne poslove i bezbednost u saradnji sa još nekim odeljenjima u Ministarstvu po nalogu zamenika sekretara Kejtlin Hiks.

U saopštenju se takođe dodaje da je prepoznata potreba da se unaprede procesi, politike, tehnologije i obuke kako bi se poboljšala sposobnost razumevanja NLO.

Narednih nedelja odeljenje će izdati smernice koje će sadržati dodatne informacije o tome ko će biti na čelu ovog odeljenja, kakva će biti organizaciona struktura, kojim će resursima raspolagati, kao i koja će imati ovlašćenja.

Video: Istina više nije negde tamo: Vanzemaljci postoje, potvrdio Pentagon i objavio snimke NLO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA