Više od 200 migranata probilo granicu Poljske: Sedmoro ostalo u bolnici, ostali vraćeni

Proboj se dogodio sinoć oko 19.00 časova na deonici graničnog odreda u Čeremši

  • 0
Belorusija, Poljska migranti Foto: Tanjug/AP

Više od 200 ilegalnih imigranata iz Belorusije nasilno je prešlo granicu i ušlo na teritoriju Poljske, saopštila je danas portparolka Poljske granične straže Ana Mihaljska.

Proboj se dogodio sinoć oko 19.00 časova na deonici graničnog odreda u Čeremši, prenele su RIA Novosti.

Da podsetimo, Berlin je odbio zahtev Belorusije da primi 2.000 migranata.

Migranti su se ponašali agresivno, gađali su kamenjem i motkama snage bezbednosti, a aktivno su ih podržavale beloruske službe, dodala je Mihaljska.

Sedmoro je ostalo u Poljskoj zbog povreda

- Oko 230 osoba prešlo je na poljsku stranu na udaljenosti od nekoliko metara. Oni su privedeni i vraćeni na graničnu liniju - precizirala je ona i dodala da je sedam osoba ostalo na teritoriji Poljske, a petoro kojima je bila potrebna medicinska pomoć hospitalizovano.

- Bili su iscrpljeni, učestvovali su u napadu na našu granicu. Imaju svakakve ogrebotine. Znamo da im je stanje stabilno. Lekari kažu da će za nekoliko sati moći da izađu iz bolnice - zaključila je Mihaljska.

Prema podacima Granične službe, na teritoriji Belorusije u blizini granice nalazi se nekoliko hiljada migranata koji nameravaju ilegalno da uđu u Evropsku uniju.

Poljska služba je tokom proteklog dana zabeležila 375 pokušaja ilegalnog ulaska, a 56 ljudi će biti proterano iz zemlje.

Video: Neredi na belorusko-poljskoj granici: Migranti probili ogradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA