≫ 

Ubistvo devojčice (9) rešeno posle 60 godina: Policiji pomogla ćerka osumnjičenog

Kendi je prodavala slatkiše u komšiluku, kada je nestala. Sve do sada nije se znalo ko ju je ubio

  • 0
Candy Rogers Foto: Spokane Police Department

Silovanje i ubistvo devetogodišnje devojčice iz Spokejna u Vašingtonu 1959. godine rešeno je posle 62 godine zahvaljujući naprednoj DNK tehnologiji.

Vlasti su prošle nedelje rekle da je Kendi Rodžers (9) u martu 1959. godine silovao i ubio muškarac stariji od nje 11 godina.

Kendi je prodavala slatkiše u komšiluku, kada je nestala. Uzbuna je podignuta nakon što se devojčica nije vratila kući.

Pokrenuta je velika potraga, desetine policajaca i dobrovoljaca je tragalo za njom. Nekoliko nedelja kasnije, njeno telo je pronađeno u obložnoj šumi, a obdukcija je pokazala da je silovana i zadavljena svojim komadom odeće, prenosi Mirror.

Kendi Rodžers Candy Rogers Foto: Tanjug/AP

Bez registra seksualnih prestupnika i nedostatka forenzičke tehnologije, saslušani su osumnjičeni, ali policija nikada nije uhapsila ubicu.

Sada, više od šest decenija kasnije, uzorak sperme uzet sa lica mesta i nedavno testiran, suzio je osumnjičene na tri brata.

Istražitelji su kontaktirali ćerku jednog od njih, Džona Reifa Hofa.

Kendi Rodžers Candy Rogers Foto: Tanjug/AP

Policija je rešila da ekshumira telo sada pokojnog Hofa i uporedila je njegov DNK sa DNK sperme pronađene na licu mesta.

Hof je imao 20 godina u vreme ubistva devojčice i živeo je u blizini njene kuće.

Policija je u saopštenju navela da je Džon Reif Hof u 32. godini izvršio samoubistvo, još 1970. godine, ali je njegova ćerka omogućila policiji da dođe do DNK dokaza i da se tako konačno reši ubistvo Kendi Rodžers.

Tada dvadesetogodišnji Hof, bio je u vojsci, stacioniran u Vazdušnoj bazi Ferčajld u okrugu Spokejn. On nije bio osumnjičen u ovom slučaju, iako je dve godine kasnije osuđen za napad kada je pokušao da zadavi jednu ženu.

Otpušten je iz vojske i kasnije je radio kao prodavac od vrata do vrata, sve dok nije izvršio samoubistvo.

Prema policijskom saopštenju, DNK tesk je pokazao da je 25 kvintiliona puta veća verovatnoća da je pronađena sperma od Hofa, nego od neke druge osobe u opštoj populaciji.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA