Raste broj nastradalih u rudniku u Sibiru: Poginuli i spasioci, trodnevna žalost

Nesreća se prema preliminarnim rezultatima desila usled eksplozije metana

  • 1
Sibir, Rudnik Foto: Tanjug/ AP

Broj stradalih u rudniku uglja Listvjažnaja u Kemerovskoj oblasti, u jugozapadnom delu Sibira, porastao je na 57, javlja Tass.

- Ukupno 57 osoba je poginulo, uključujući spasioce uključene u potragu i spasilačku operaciju - rekao je neimenovani izvor iz ruske službe hitne pomoći.

Zbog jučerašnje eksplozije metana u rudniku uglja, hospitalizovano je 50 osoba, dok još 13 osoba dobija ambulantnu negu, prema rečima regionalnog zamenika ministra zdravlja Vitalija Keraskova.

- Ukupno 63 osobe zatražile su lekarsku pomoć do 10.00 časova. Trinaestoro je dobilo ambulantnu negu, a ostali su odvedeni u četiri regionalne bolnice - izjavio je Keraskov.

Guverner Kemerovske oblasti Sergej Civiljov je izjavio da je 11 spasilaca hospitalizovano tokom spasilačke akcije u rudniku Listvjažnaja, gde je, prema preliminarnim podacima, ranije došlo do eksplozije metana.

- Jedan spasilac je hospitalizovan sa povredom lobanje, a desetoro zbog trovanja. Lekari procenjuju njihovo stanje kao umereno do teško - izjavio je guverner.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, u rudniku je u trenutku incidenta bilo 287 rudara, a evakuisano je ukupno 239 ljudi.

Policija je zadržala direktora rudnika, njegovog zamenika i nadzornika tog područja zaduženog za katastrofe.

U tom regionu danas počinje trodnevna žalost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rusofil

    26. novembar 2021 | 08:22

    Takve besreće su u rudnicima očekivane,posebno je istok pogođen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA