≫ 

Češka opet zabeležila rekordan broj novoobolelih: Skoro 28.000 slučajeva, uvedene stroge mere

Najnoviji dnevni bilans je i treći rekordan broj prijavljen u proteklih sedam dana

  • 1
Češka koronavirus Foto: Tanjug/AP

Češka je saopštila danas da je u protekla 24 sata registrovala 27.717 novih slučajeva korona virusa, što je najveći dnevni broj od početka pandemije u zemlji sa 10,7 miliona stanovnika, pokazali su podaci češkog Ministarstva zdravlja.

Najnoviji podaci sugerišu i da epidemija dobija na zamajcu, pošto je u proteklih sedam dana otkriveno 131.731 novih slučajeva, u poređenju sa 73.200 prijavljenih slučajeva za ceo oktobar, ocenjuje agencija Rojters.

Najnoviji dnevni bilans je i treći rekordan broj prijavljen u proteklih sedam dana.

Češka je juče najavila da uvodi novo vanredno stanje na 30 dana, od danas, 26. novembra do 26. decembra.

Naredila je da se barovi i klubovi zatvore u 22 sata i zabranila je božićne pijace, u nastojanju da ograniči jednu od najvećih stopa zaražavanja kovidom u svetu.

Nova ograničenja koja je uvela vlada takođe podrazumevaju prisustvo najviše do 1.000 ljudi na kulturnim i sportskim događajima, a ministar zdravlja Adam Vojteh rekao je da će dnevni broj infekcija i prijema u bolnice verovatno još rasti, ali da se nada da će nove mere sprečiti potrebu za uvođenjem strogog zaključavanja sličnog onom u Austriji i Slovačkoj.

Mere koje se odnose na ugostiteljske objekte i događaje nastavljaju se na ranija ograničenja kojima se već zabranjuje onima bez kovid propusnice da posećuju mesta kao što su pabovi, restorani, bioskopi, saloni lepote ili teretane.

- Hajde da sačekamo 10 dana i onda možemo u skladu sa situacijom da prilagodimo mere - rekao je Vojteh nakon što je vlada proglasila vanredno stanje od 30 dana da bi se te mere primenile.

Video: Rekordan broj testiranih u Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    26. novembar 2021 | 09:57

    Nešto se ne javlja onaj iz Češke, što nas je ugnjavio sa pričom kako tamo sve funkcioniše normalno i bez ikakvih ograničenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA