Izraelac pomogao u otmici dečaka, jedinog preživelog u padu žičare: Uhapšen na Kipru

Alon je optužen da je vozio automobil kojim je Biran prebačen preko italijanske granice do švajcarskog grada Lugana i organizovao privatni avion koji ga je odatle dovezao do Tel Aviva

  • 0

Gabriel Abutbul Alon, Izraelac osumnjičen da je pomagao u navodnoj otmici šestogodišnjeg dečaka Ejtana Birana koji je preživeo pad žičare u Italiji, uhapšen je na Kipru.

Alon je optužen da je vozio automobil kojim je Biran prebačen preko italijanske granice do švajcarskog grada Lugana i organizovao privatni avion koji ga je odatle dovezao do Tel Aviva, preneo je britanski list "Gardijan".

On je uhapšen u Limasolu nakon što su mu ušli u trag putem lokacijskog uređaja za praćenje njegovog mobilnog telefona, pod optužbom za kidnapovanje, otmicu i sekvestraciju maloletnika u inostranstvu.

Italijanska policija izdala je međunarodnu poternicu za Alonom, bivšim vojnikom i Ejtanovim dedom Šmuelom Pelegom, nakon što je dete odvedeno iz njegove kuće u blizini grada Pavie na severu Italije 11. septembra.

Biran je u padu žičare u severnoj Italiji izgubio roditelje, koji su bili izraelski državljani i živeli su u Italiji, svog dvogodišnjeg brata i prabaku i pradeku po majci.

On je bio upleten u bitku za starateljstvo između rođaka u Italiji i Izraelu nakon što je italijanski sud odobrio privremeno starateljstvo njegovoj tetki po ocu Aji Biran-Nirko u Paviji ubrzo nakon tragedije.

Biran, koji je u nesreći zadobio povrede glave i nogu, otišao je da živi kod tetke nakon što je otpušten iz bolnice u junu i trebalo je da krene u školu dva dana nakon navodne otmice.

Sudija u Tel Avivu je prošlog meseca presudio da dete mora da bude vraćeno u Italiju i naložio je Pelegu da plati oko 18.000 evra troškova i sudskih troškova.

Presuda je kasnije obustavljena dok su njegovi rođaci u Izraelu odlučivali da li će se žaliti na odluku ili ne.

Ejtan je rođen u Izraelu, ali je živeo u Italiji nakon što je napunio mesec dana.

Njegovi rođaci po ocu su tvrdili da je odveden protiv njihove želje i odmah su podneli žalbu za njegov povratak u Italiju.

Peleg je tvrdio da je delovao u najboljem interesu dečaka.

Video: Pukla žičara na vrhu planine: Devetoro poginulo, a dvoje dece teško povređeno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA