≫ 

Zelenski: Sprema se državni udar u Ukrajini sledeće nedelje. Rusija odmah reagovala

On je izneo i detalje koji se odnose na pokušaj državnog udara, ali nije doveo Rusiju u vezu s tim

  • 6
France Ukraine Peace Talks Foto: Tanjug/AP

Ukrajina je otkrila zaveru o pokušaju da se naredne nedelje izvede državni udar, rekao je danas predsednik Volodimir Zelenski na konferenciji za novinare na kojoj je govorio i o pretnji vojne eskalacije iz Rusije.

- Imamo izazove ne samo od Ruske Federacije i moguće eskalacije, imamo velike unutrašnje izazove. Dobio sam informaciju da će se u našoj zemlji desiti državni udar 1. i 2. decembra - kazao je Zelenski, preneo je Rojters.

On je izneo i detalje koji se odnose na pokušaj državnog udara, ali nije doveo Rusiju u vezu s tim.

Istovremeno Rusija gomila snage u blizini granice s Ukrajinom, a Kijev, SAD i NATO izražavaju zabrinutost zbog mogućeg ruskog napada, što je Kremlj odbacio kao lažan i alarmantan nagoveštaj, navela je agencija.

Zelenski je u vezi s tim ponovio da Ukrajina u potpunosti kontroliše svoje granice i da je potpuno spremna za svaku eskalaciju.

- Mogućnost rata velikih razmera sa Rusijom postoji, ali postoji i ogromna količina straha koji ističu razni mediji po ovom pitanju - naglasio je predsednik Ukrajine, preneo je TAS S.

- Verujem da takva mogućnost postoji svaki dan, ali verujem u to da se izazivanje straha dešava danas. Želim da istaknem da postoji ogromna količina zastrašivanja od strane nekih medija u smislu da će sutra doći do rata - rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

Peskov: Moskva ne planira državni udar u Ukrajini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas, nakon izjave ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o planovima da se u Ukrajini izvede državni udar, da Moskva u tome ne učestvuje i da nikada ne radi takve stvari.

- Rusija nije planirala da se meša. Rusija uopšte nikada ne radi takve stvari - rekao je Peskov na molbu novinara na pres konferenciji da prokomentariše tvrdnje Zelenskog, prenosi Interfaks.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DENI

    26. novembar 2021 | 16:18

    Spremaju se vama Marjanova muda, opsjednuti sjenom od Rusije, nista cudno za izdajnike iz 2 sv rata koji su bili uz hitlera. Sad bi fasiste Rusiji na prag ubacili.

  • Nikolas

    26. novembar 2021 | 16:16

    COVEK SATIRE UKRAJINU SVOJOM RUSOFOBIJOM UZ PODRSKU AMERA I NATO ALIJANSE KOJI IH GURAJU U RAT!!! STRASNO!!

  • Sa cime se sluze

    26. novembar 2021 | 16:08

    ove nato podguzne muve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA