≫ 

Otkriven uzrok eksplozije u ruskom rudniku?

Ukupno je 284 rudara je bilo uzarobljeno u rudarskom oknu, a do sada je evakuisano njih 239

  • 0
Moskva, rusija, policija

Foto: Profimedia

Smrtonosnu nesreću u rudniku uglja Lastvijažnjaja u regionu Kuzbas na jugu centralne Rusije verovatno je izazvala eksplozija metana, javlja TASS pozivajući se na saznanja iz lokalnih policijskih izvora.

- Preliminarne informacije navode na zaključak da se dogodila iznenadna eksplozija metana. Ipak, reč je o pretpostavkama, jer nadležna istražna tela još uvek rade na utvrđivanju činjenica - navodi se u zvaničnom saopštenju i dodaje da je u toku analiza rada senzora kako bi se ustanovilo kolika je bila koncentracija metana u trenutlku incidenta.

Zamenik državnog tužioca Dmitrij Demešin izjavio je juče da su se rudari i ranije žalili na visok nivo metana u rudniku, ali je dodao da je prerano reći da li je to dovelo do eksplozije iako je ranije potvrdio da je moguće da je uzrok nesreće eksplozija metana.

Izvor iz službe za vanredne situacije rekao je sinoć da je ukupan broj poginulih dostigao 51 (među njima je i šest spasilaca) i da ima čak 64 povređenih. Ukupno je 284 rudara je bilo uzarobljeno u rudarskom oknu, a do sada je evakuisano njih 239.

Lokalna policija uhapsila je juče dvojicu bezbednosnih inspektora koji se sumnjiče za krivično delo iz nehata, jer su ranije ovog meseca dali rudniku uglja Listvijažnjaja dozvolu za rad, ali nisu proverili objekat. Istražni odbor, nadležan za teške zločine, saopštio je juče da će protiv inspektora biti podignuta optužnica i da će im biti određen pritvor, preneo je ranije Rojters.

Video: UZNEMIRUJUĆE! Na desetine tela poginulih rudara pored obale u Mjanmaru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA