≫ 

"Brat se promenio nakon veze sa Emom": Stric o smrti dečaka koga su mučili, pa ubili otac i maćeha

Ema je na sudu priznala da je bila okrutna prema dečaku, ali odlučno negira ostale tri tačke optužnice, dok njen partner negira sve optužbe protiv njega

  • 4
Arthur Labinjo-Hughes

Foto: Facebook

Brat Tomasa Hjuza, koji je zajedno sa svojom partnerkom Emom optužen za ubistvo njegovog šestogodišnjeg sina, rekao je da je njegov brat bio pod uticajem svoje devojke koja je prema dečaku bila hladna i proračunata. 

Tužioci navode da je Ema izvela napad, koji je po dečaka bio fatalan, dok je dečakov otac njen saučesnik u ubistvu. I Tomas i Ema negiraju ubistvo dečaka.

Ema je na sudu priznala da je bila okrutna prema dečaku, ali odlučno negira ostale tri tačke optužnice, dok njen partner negira sve optužbe protiv njega.

U petak je na suđenu svedočio i brat Tomasa Hjuza, Endrju koji je rekao da veruje da je njegov brat bio pod uticajem svoje devojke koju i krivi za ubistvo svog bratanca.

On je na sudu ispričao da je Tomas bio potpuno drugačiji pre veze sa njom.

- Bio je uzbuđen što ima sina, nikada ranije nisam video da je podigao ruku na njega - rekao je dečakov stric.

Tomas se promenio nakon veze sa Emom

 

Endrju je rekao da se par upoznao preko interneta i da su veoma brzo započeli ozbiljnu vezu.

- Moj brat se nakon poznanstva sa njom jako promenio, počeli smo da se svađamo oko sitnica - rekao je Tomasov brat na sudu.

On je dodao da je Tomas vremenom počeo da se udaljava od porodice, a Emu je opisao kao ženu koja ne želi da se zaustavi dok ne dobije ono što želi.

Na sudu je rečeno da je Tomasova porodica prijavila njega i Emu socijalnim službama, ali da institucija nakon izaska na teren nije preduzela nikakve mere protiv njih.

U međuvremenu je na sudu prikazan audio snimak, koji je nastao nekoliko sati pre ubistva, a na kom se čuje dečak kako plače i govori da ga niko ne voli.

Na suđenju je saopšteno da je dečak imao tešku povredu glave i da je bio podvrgnut raznim mučenjima poput izgladnjivanja, primoravanja da stoji više od 14 sati, a trovan je i solju, prenosi Metro.

Prema zvaničnim podacima dečak je preminuo od teških povreda glave koje je zadobio zbog udaranja o tupu podlogu.

Potresni snimak dečaka prikazan je na suđenju, a na njemu se vidi kako se dečak muči da pomeri jastuk i posteljinu sa motivima omiljenog crtaća, nakon što je primoran da više od pet dana spava na podu dnevne sobe.

Na audio snimcima koje je objavila policija Vest Midlendsa, čuje se kako Artur plače i ponavlja da ga niko ne voli i da niko ne želi da ga nahrani.

Arthur Labinjo-Hughes

Foto: Facebook

Dečak je mesecima bio zlostavljan

 

Arturov ujak rekao je prilikom svedočenja prošlog meseca da se dečak rasplakao kada ga je otac jednom prilikom gurnuo uza zid i rekao mu da je ružan.

- Rekao mu je da ga majka ne voli i da ga je napustila. On je zatim počeo da plače i govorio je da ga niko nikada nije voleo - rekao je ujak.

Ema je navodno svaki put Tomasu kada izađe iz kuće slala glasovne poruke kako ne može da izdrži njegovo plakanje, a on joj je odgovarao da će mu iskopati grob i skinuti vilicu, rečeno je porotnicima na suđenju.

Dečakov otac je priznao da je više puta pritiskao dečakov vrat na 10 ili 15 sekundi kako bi ga disciplinovao.

- Niko od njih dvoje ne može da opravda ono što su uradili. Artur je bio bespomoćno dete koje je u potpunosti zavisilo od njih. On je za njih bio meta za ismejavanje, zlostavljanje i mučenje, a sve to je osmišljeno kako bi mu se nanela velika patnja iz do sada nejasnih razloga - rekao je tužilac.

Artur je preminuo 17. juna ove godine kada su mu na intenzivnoj nezi dečje bolnice u Birmingemu isključeni aparati koji su ga održavali u životu.

Suđenje za ubistvo malog Artura biće nastavlejno sledeće nedelje.

Video: Pucali jedni na druge, pa ubili jednogodišnjaka dok je sedeo u kolicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    28. novembar 2021 | 10:25

    Deca su uvek ta koja ispaštaju kada se roditelji razvedu i nađu novog partnera/partnerku.

  • Mama

    28. novembar 2021 | 03:27

    Jadno dete. Kakav greh!

  • Zeljko

    29. novembar 2021 | 08:27

    uzas da niko nije pomogo detetu tuga Monstrume ce stici kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA