≫ 

Ruski ambasador u SAD najavio povlačanje diplomata: "Ne žele ni da slušaju ruske argumente"

Takođe je rekao i da je pristup Amerike prema Rusiji "jednostran", budući da Vašington sa Moskvom pregovara isključivo o tim pitanjima koji su od njihovog interesa

  • 0
Anatoly Antonov, Anatolij Antonov,

Foto: Iliya Pitalev / Sputnik / Profimedia

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da će 30. januara SAD napustiti grupa od 27 ruskih diplomata, kao i da će još jedna ista takva grupa ruskog diplomatskog osoblja napustiti Ameriku 30. juna.

- Proteruju naše diplomate. I dalje gledaju na nas kao na protivnike, atmosfera je zatrovana rusofobijom - izjavio je on za ruski Solovjev kanal na Jutjubu, prenosi TASS.

On je rekao da SAD odbacuju sve ruske predloge za obnavljanje međuparlamentarnih veza i zahteve za sastancima u američkom Kongresu.

- Svi naši zahtevi za sastanke u Kongresu se odbijaju, ne žele ni da slušaju ruske argumente. Oni se oglušuju o naše predloge za obnavljanje međuparlamentarnih veza - rekao je Antonov.

Takođe je rekao i da je pristup Amerike prema Rusiji "jednostran", budući da Vašington sa Moskvom pregovara isključivo o tim pitanjima koji su od njihovog interesa.

- Politika sankcija se ne menja, političari samo izvrću informacije onako kako im odgovara kako bi opravdali potrebu za uvođenjem dodatnih sankcija - kazao je Antonov.

On je rekao i da se histerija vezana za izmišljanje ruskih pretnji Ukrajini, koju, kako je naglasio, raspiruje SAD, ima za cilj da opravda neuspehe ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

France Ukraine Peace Talks

Vladimir Zelenski / Foto: Tanjug/AP

- Po mom mišljenju, ova trenutna histerija izazvana navodnom ruskom pretnjom je želja da se zamaskiraju neuspesi aktuelnog ukrajinskog predsednika - rekao je diplomata.

Ruski ambasador je takođe upozorio američke vlasti da ne testiraju snagu ruske odbrane budući da je to „opasna stvar“.

Rusija se neće uplašiti potencijala NATO-a i pružiće adekvatan odgovor, poručio je Antonov.

Video: Vučić sa ambasadorima Kvinte: Nećemo dozvoliti poniženje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA