≫ 

Nevin muškarac pušten iz zatvora posle 43 godine: Uskoro će postati milioner

Kampanja koja je pokrenuta na GoFundMe prikupila je više od 1,3 miliona dolara za Kevina, prešavši cilj od 1,2 mliona

  • 1
Kevin Striklend Strickland Misuri Afroamerikanac Foto: Tanjug/AP

Muškarac iz Misurija, koji je oslobođen nakon što je protekle 43 godine proveo u zatvoru zbog zločina koji nije počinio, uskoro će postati milioner.

Kampanja GoFundMe pokrenuta je zbog Afroamerikanca Kevina Striklenda (62) nakon što je otkriveno da mu država Misuri navodno neće obezbediti finansijsku pomoć.

Ovo je uprkos činjenici da je izdržao sedmu najdužu kaznu zatvora zbog zločina koji nije počinio u poznatoj američkoj istoriji - i najduži period koji je nevina osoba provela u zatvoru u istoriji Misurija

Prema projektu Midwest Innocence, koji je mesecima radio na oslobađanju Striklenda, država Misuri nadoknađuje samo zatvorenicima oslobođenim od optužbe na osnovu DNK dokaza, a ne zbog svedočenja očevidaca.

Međutim, kampanja koja je pokrenuta na GoFundMe prikupila je više od 1,3 miliona dolara za Kevina, prešavši cilj od 1,2 mliona.

- Hvala vam na podršci. Sva sredstva će direktno ići Striklendu - napisao je Midwest Innocence koji je i pokrenuo kampanju.

Da podsetimo, Striklend je pogrešno osuđen za trostruko ubistvo 1978. godine.

Nije prestao da poriče krivicu od kada je uhapšen sa 18 godina, a osuđen je u junu 1979. godine.

Sud je naredio hitno puštanje na slobodu Striklenda koji je osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti puštanja na uslovnu slobodu za trostruko ubistvo tokom pljačke kuće u Kanzas Sitiju 25. aprila 1978.

Sudija Džejms Velš naveo je u odluci da ga "nikakvi materijalni dokazi nisu povezivali sa zločinom", a da je osuđen isključivo na temelju iskaza, prenosi AP.

Striklenda je osudila porota sastavljena samo od belaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA