Prvi slučaj omikron soja korona virusa potvrđen i u Kvebeku

Prvi slučaj zaražavanja omikron sojem u Kvebeku je otkriven kod čoveka koji je nedavno putovao u Nigeriju

  • 2
Omikron soj, korona virus, kovid 19 Foto: Shutterstock

Prvi slučaj infekcije omikron sojem korona virusa potvrđen je u Kvebeku, izjavio je danas Kristijan Dib, ministar zdravstva te kanadske provincije, čime je ukupan broj zaraženih novim sojem korona virusa u Kanadi porastao na tri.

Dolazak nove varijante uoči sezone božićnih praznika detektovan je u trenutku kada u Kvebeku raste broj inficiranih, uglavnom među nevakcinisanima, rekao je Dib.

U poslednja 24 sata u Kvebeku je potvrđeno 756 novih slučajeva, pa je Dib apelovao na građane da preispitaju svoje planove za praznična putovanja, prenosi Rojters.

Prvi slučaj zaražavanja omikron sojem u Kvebeku je otkriven kod čoveka koji je nedavno putovao u Nigeriju, rekao je direktor službe javnog zdravstva Kvebeka, Horacio Aruda, slično slučajevima koji su juče detektovani u provinciji Ontario.

Svi zaraženi su putovali u Nigeriju

U jučerašnjem izveštaju Si-Bi-Esa se navodi da su u Ontariju otkrivene dve osobe zaražene omikron sojem, da su obe prethodno putovale u Nigeriju i da su smeštene u izolaciju.

U Kanadi je prošlog petka stupila na snagu zabrana putovanja za strane državljane koji su bili u prethodne dve nedelje boravili u određenim drzavama na jugu Afričkog kontinenta.

Omikron soj korona virusa otkriven je nedavno u Južnoafričkoj Republici, a Svetska zdravstvena organizacija ga je označila kao "soj koji izaziva zabrinutost".

Video: Gospođama pukao film: Tuča u tržnom centru, navalile na radnika obezbeđenja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷

    29. novembar 2021 | 22:49

    Jasno ko dan, to su zamorci koje zaraze i i salju po svetu da sire zarazu, sve do kse ne pohapse bolesni umovi nema spasa

  • Sibin

    29. novembar 2021 | 23:35

    U Kvebeku, auuuuu sad smo gotovi!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA