Majka poginula u oluji štiteći sina, krov pao na njih: Raste broj žrtava nevremena u Istanbulu

Udari vetra dostizali su 129,95 kilometara na sat u nekim delovima Istanbula

  • 0
Turska, Istanbul, nevreme

Foto: Tanjug/AP

Najmanje šest ljudi, uključujući stranog državljanina, poginulo je dok je desetine povređeno kada je snažna oluja u ponedeljak pogodila najveći turski grad Istanbul i regije oko njega.

Dve žene su poginule u istanbulskim četvrtima Esenjurt i Sultangazi, dok je građevinski radnik poginuo kada je na njega pao zid u severnoj provinciji Zonguldak. Jedna osoba poginula je u Kocaeli dok je pokušavala da ojača krov na kući, dok su snažni vetrovi lomili crev i bacali ga na ulicu.

Poginula je i jedna majka dok je pokušavala da zaštiti sina u Esenjurtu. Njih dvoje su navodno bili zatrpani ispod srušenog krova, preneo je TRT. Žena je preminula na licu mesta, dok se dečak nalazi u bolnici.

Svedok je opisao kako se majka u poslednjem trenutku bacila preko deteta u pokušaju da ga zaštiti, pre nego što je oluja srušila krov, prenosi Daily Sabah.

 

Nepovoljni vremenski uslovi doveli su do jednodnevne obustave nastave u utorak u 11 provincija, uključujući 15-milionsku metropolu.

Vlasti su u ponedeljak apelovale na građane Istanbula da ne izlaze napolje ukoliko to nije neophodno zbog objekta koji padaju i zakrčenih puteva.

Zbog oluje je u jutarnjim satima u Istanbulu padala prljava kiša, a mnogi vozači su pojurili da operu svoja vozila od blata.

Prema turskom meteorološkom servisu, udari vetra dostizali su 130 kilometara na sat u nekim delovima Istanbula.

Video: Stravična oluja u Istanbulu: Vetar prevrtao kamione, crep pao na ženu i dete, ima poginulih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA