≫ 

Musliman lagao o religiji i oženio se, žena posumnjala kad je našla pasoš: FBI pokrenuo i istragu

Kad ga je žena uhvatila u laži, opet je slagao i rekao da je radnik državne bezbednosne agencije, nakon čega se u istragu uključio i FBI

  • 2
Eliyah Hawila Printskrin: Twitter/@kann_news

FBI je pokrenuo istragu zbog muslimana koji se predstavljao kao ortodoksni Jevrejin da bi se oženio, a zatim je tvrdio da je radnik državne bezbednosne agencije (NSA) nakon što ga je porodica razotkrila.

Elija Havila (23), čije je pravo ime Ali Hasan Havila i koji je poreklom iz Libana, već je živeo u Teksasu kada je ušao u onlajn vezu sa Sali, Jevrejkom sirijskog porekla koja je živela u Bruklinu u Njujorku.

U onome što se čini kao zaljubljeni trenutak ludila, Haliva je nastavio da izmišlja čitavu pozadinu u vezi sa svojim nepostojećim jevrejskim korenima nakon što je njegova nova nevesta postala sumnjičava u vezi sa njegovom prošlošću.

Rekao je da je postao opsednut jevrejskom religijom tokom usamljenih tinejdžerskih godina na selu u Libanu i da je probao da se preobrazi, ali da ga je sinagoga odbila.

On je bio poreklom iz južnog libanskog grada Tira i rođen je u šiitskom muslimanskom domaćinstvu. Međutim, ništa od ovog nije spomenuo kada je njihova veza počela da se razbija i postajala sve ozbiljnija, prenosi Daily Mail.

Otišao je toliko daleko daje naučio hebrejski kako bi recitovao jevrejske molitve.

Havila i Sali su se na kraju venčali u Njujorku, ali nekoliko nedelja posle venčanja, mlada je postala sumnjičava nakon što je pronašla njegov libanski pasoš u kojem se nalazi njegovo arapsko ime.

Odmah je rekla porodici i prijateljima, koji su pozvali vlasti, a Sali je smeštena u sigurnu kuću.

FBI sada istražuje ne samo navodnu obmanu, već i Haviline tvrdnje da je radio kao agent za NSA i da je čak napravio "lažno pismo" od saradnika u agenciji da dokaže da je zaposlen.

Istražuje se i da li je možda u zemlju ušao ilegalno, a nadležni kažu da ne postoje sugestije da je umešan u neko terorističko ponašanje.

Rekao je da je je tvrdio da je agent NSA nakon što je žena pronašla njegov pasoš.

- Kada je videla podatke, morao sam nešto da izmislim, rekao sam joj da sam NSA i da sam na misiji - rekao je Havila.

FBI se uključio nakon što su se pojavile sumnje da bi on mogao da radi za terorističku grupu koja je nameravala da se infiltrira u jevrejsku zajednicu. Hezbolah ima sedište u južnom Libanu.

Havila je rekao da nije imao nameru da povredi svoju suprugu Sali, ali da sada žive razdvojeno.

- Ukoliko želi, može da mi da drugu šansu. Ukoliko ne želi, ne krivim je. Samo želim da zna da je ona ljubav mog života - poručio je Havil.

Video: Korona nam ne može ništa: Masovne molitve bez distance u Avganistanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA