Supruzi El Čapa tri godine zatvora: "Molim sudiju i građane Amerike da mi oproste"

El Čapo 2009. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora

  • 4
Ema Koronel Emma Coronel Aispuro

Foto: Tanjug/AP

Američki sud izrekao je kaznu od tri godine zatvora Emi Koronel Aispuro, supruzi meksičkog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko kartelu Sinaloa.

Pre izricanja presude pred saveznim sudom u Vašingtonu, Aispuro (32) molila je američkog okružnog sudiju Rudolfa Kontrerasa da pokaže milost.

- Uz dužno poštovanje, obraćam Vam se danas da izrazim svoje istinsko žaljenje zbog bilo kakve štete koju sam možda učinila, i molim Vas i sve građane ove zemlje da mi oprostite - rekla je ona, prenosi Rojters, navodi Tanjug.

Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da je ona bila mlada tinejdžerka kada se udala za kralja droge i da je sarađivala nakon hapšenja u februaru 2021. godine.

Ema Koronel Aispuro, koja je uhapšena u februaru, priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.

Meksički narkobos El Čapo proglašen je krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je prokrijumčarila tone droge u SAD zbog čega je osuđen na doživotnu kaznu zatvora 2019. godine.

Video: Pao El Čapo mlađi: Uhapšen sin najvećeg narko bosa današnjice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kolo srece

    1. decembar 2021 | 11:15

    Sta ti je zivot, jela je zlatnim kasikama.

  • Boban

    1. decembar 2021 | 08:38

    I posle neko prica bajke kako pravda postoji???. koliko je samo njen muz ljudi ubio i koliko je umrlo zbog njegove droge...a a ovoj 3 godine zatvora dali ko da je presla preko autoputa na nedozvoljenom mestu......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA