≫ 

"Policija je, možete da izađete": Trenutak kad je ubica pokušao da izmami učenike napolje

Nakon što je navodni policajac izgovorio "brate", učenici su shvatili da se radi o napadaču i počeli da iskaču kroz prozor

  • 1

Zastrašujući snimak pokazuje učenike koji se kriju u učionici od 15-godišnjeg napadača, koji je rekao da je zamenik šerifa i pokušao da ih izmami napolje. Znali su da se radi o ubici, koji je ubio troje đaka u srednjoj školi u Mičigenu i ranio osmoro, uključujući i nastavnicu.

U snimku se vidi kako se učenici kriju ispod stolova u zabarikadiranoj učionici dok tinejdžer (15), koji je već započeo krvavi pohod u srednjoj školi Oksford, u mestu Oksford Taunšip, 65 kilometara severno od Detroita, tumara hodnicima i pokušava da ih izmami napolje, tvrdeći da je bezbedno.

- Kancelarija šerifa. Možete da izađete - čuje se kako tinejdžer govori.

Studenti su razmenili poglede dok je jedan šaputao "rekao je da je bezbedno izaći". Ali jedan skeptičan drug iz razreda je odbio da otvori vrata, rekavši: "Nismo voljni da sada rizikujemo", prenosi Daily mail.

Napadač je nakon toga uzviknuo nešto nerazumljivo i nazvao učenika "brate". U tom trenutku nastaje komešanje u učionici, a đaci počinju da iskaču kroz prozor nakon što su shvatili da je samoprozvani policajac zapravo ubica.

On je uhapšen u roku od pet minuta od prvobitnog poziva, saopštila je policija i dodala da je školski službenik na licu mesta pomogao u hapšenju.

- Ubijeni su 16-godišnji dečak, jedna 17-godišnja devojčica i jedna 14-godišnja devojčica - rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta.

Veruje se da je osumnjičeni, učenik druge godine u ovoj školi, delovao sam, a prilikom hapšenja nije pružao otpor, nakon što je pre toga ispalio 15 do 20 hitaca, rekao je Mekejb.

Lokalna televizija u Detroitu WDIV izvestila je da osumnjičeni nije ništa otkrio policiji i da je tražio da razgovara sa advokatom.

Jedna tinejdžerka koja je ranjena u napadu bori se za život, dok su mediji preneli da je i ranjena nastavnica, majka šestoro dece, puštena iz bolnice.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer nazvala je pucnjavu u srednjoj školi "užasnom".

- Kao građani Mičigena, imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da zaštitimo jedni druge od nasilja oružjem - rekla je Vitmar u saopštenju.

Video: Putnik na aerodromu zapucao dok je čekao da prođe kontrolu: Tri osobe povređene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    1. decembar 2021 | 11:51

    Ja razumem da Amerika ima 350 miliona ljudi i da ima svakakvih ludaka tamo.Ali maltene 4 puta godišnje imaju ovakve scene, pa mi nije jasno da i dalje svako može da kupi oružje u marketu.Da je toliki stepen nasilja, pedofilije, ubistava da je prosto neverovatno i da ništa ne rade po tom pitanju.Mada nije ni čudo jer se njihove vlasti bave uglavnom sodomijom, sopstvenim, odnosno ličnim interesima i gomilanjem sopstvene moći, da je odavno prestalo da ih zanima ljudski život, pravo,pravda, logika, što smo osetili i na sopstvenoj koži.Kako će proći, videćemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA