Klinton, Tramp, raskošne vile i privatna ostrva: Epstajnov pilot otkrio život u "Lolita ekspresu"

Pilot se prisetio svih poznatih ličnosti koje je prevozio avionom, ali tvrdi da jednu vrlo specifičnu stvar nikada nije video

  • 1
Bill Clinton, Ghislaine Maxwell, Bil Klinton, Žislen Maksvel

Foto: Profimedia/The Mega Agency

Lari Visoski je video puno stvari iz kokpita "Lolita ekspresa". Skoro 30 godina, lični pilot Džefrija Epstajna prevozio je globalnu elitu do raskošnih vila i imanja osuđenog pedofila, od Njujorka do Pariza i malog ostrva na Karibima.

Bilo je dvostranačkog učešća i demokratskih i republikanskih moćnih posrednika, sa Bilom Klintonom i Donaldom Trampom među putnicima, prema svedočenju Visoskog na suđenju Gislejn Maksvel.

Donald Tramp Džerfi Epstajn

Tramp i Klinton zajedno tokom 1990-ih Printskrin: NBC

Visoski je rekao da je i "princ Endrju bio tamo", kao i glumci Kevin Spejsi i Kris Taker. Seća se i violiniste Isaka Perlmana. Spomenuo je i astronauta Džona Glna, a i bivšeg lidera većine u Senatu, Džordža Mičela.

Pored ovih "veoma važnih ljudi", Visoski je sudu na Menhetnu rekao da bi nekada bio predstavljen drugoj vrsti ljudi dok su se ukrcavali u avion.

Jedna je bila ambiciozna pevačica koju je Epstajn odveo u kokpit, a koje se svedok sećao kao "zrele žene, prodornih, plavih očiju".

Tužilac ju je identifikovao kao Džejn, i pokazao poroti izvod iz knjige rođenih devojke koju su opisali kao 14-godišnjakinju koja je upoznala Epstajna i Maksvel u kampu, prenosi Independent.

Virginia Roberts

Princ i Virdžinija Džufri, koja ga je tužila za zlostavljanje Foto: Profimedia

Prisetio se i Virdžinije Roberts Džufri iz 1990-ih, opisujući je kao nižu ženu sa prljavo plavom kosom koja "nije izgledala mlado".

Da podsetimo, Džufri je pokrenula građansku tužbu protiv princa Endrjua u odvojenom slučaju u vezi sa seksualnim napadom; tvrdnje koje vojvoda odlučno poriče.

Sve vreme, Maksvel je bila na putovanjima. Nije bilo neobično videti je u kokpitu kako putuje sa Epstajnom od jednog mesta do drugog, rekao je pilot.

Ali jedna vrlo specifična stvar koju Visoski tvrdi da nikada nije video je seksualna aktivnost bilo koje vrste. Dodao je da "sigurno nije" video seksualne odnose sa maloletnim devojčicama.

Maksvel je optužena da je podvodila maloletnice između 1994. i 2004. godine i trgovala njima između Epstajnovih imanja. Ona je negirala sve optužbe.

Kada je počelo suđenje, sud je čuo da je Maksvel vodila Epstajnove rezidencije poput "butik hotela". Tu je bila vila u Palm Biču i ranč u Novom Meksiku. Na Menhetnu je to bila gradska kuća, a u Parizu stan.

Ghislaine Maxwell Gislejn Maksvel

Epstajn i Maksvel Foto: Tanjug/AP

Visoski je svedočio da je prevozio Epstajna do njih otprilike jednom u četiri dana. U međuvremenu, otprilike svakih 10 dana je leteo na Karibe do Epstajnovog prostranog imanja na Litl Sent Džejmsu na Američkim Devičanskim ostrvima.

- To je bila redovna destinacija - rekao je Visoski sudu.

Tužioci su iskoristili svedočenje Visoskog da opišu brojne rezidencije i avione Epstajna, uključujući helikoptere i privatni avion koji je postao poznat kao "Lolita ekspres".

Poroti su pokazane slike njegovih vila na ostrvu, rezidencije u Palm Biču, kuće na Menhetnu i stana u Parizu.

Visoski je rekao da je Epstajna i njegove goste vozio na njegov Zoro ranč u Santa Feu, Novi Meksiko oko pet puta godišnje.

Decenije rada Visoskog bile su velikodušno nagrađene, čuo je sud. Epstajn je navodno dao svom pilotu zemlju u Novom Meksiku na kojoj je izgradio kuću. Takođe je platio da njegove dve ćerke idu na fakultet.

Za skoro 30 godina, Visoski je rekao da nikada nije video da se Epstajn ili Maksvel ponašaju neprikladno. Čak je pustio svoje dve ćerke da se voze sa Maksvel, za koju je rekao da je delovala kao fina osoba.

Rekao je da nije mogao da vidi sve što se dešavalo u avionu dok je leteo jer su vrata kokpita bila zatvorena.

Podaci letenja pokazuju da je Epstajnov avion putovao uglavnom između njegovih rezidencija u Njujorku i Palm Biču. Pored njegovih drugih imanja u Parizu, Novom Meksiku i Devičanskim ostrvima, avioni su leteli i na druge lokacije kao što su Kabo i Marakeš.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA