≫ 

NATO oštro zapretio Rusiji: Imamo mnoštvo opcija ako Moskva upotrebi silu

Stoltenberg je rekao da podrška NATO-a teritorijalnom integritetu Ukrajine "ostaje nepokolebljiva"

  • 26
Stoltenberg NATO Samit

Foto: Tanjug/AP

NATO ima mnoštvo opcija ako Rusija upotrebi silu protiv Ukrajine, uključujući ekonomske, finansijske i političke mere, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

- Imamo širok spektar opcija kako bismo osigurali da Rusija bude suočena sa ozbiljnim posledicama ako ponovo upotrebi silu protiv nezavisne suverene nacije, Ukrajine - izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Rigi nakon sastanka ministara spoljnih poslova iz zemalja članica NATO-a, a prenosi agencija Rojters.

On je, takođe, rekao da podrška NATO-a teritorijalnom integritetu Ukrajine "ostaje nepokolebljiva", nazvavši Kijev "bliskim i visoko cenjenim partnerom".

Video: Da li će doći do incidenata između Rusije i NATO-a iznad Crnog mora?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    1. decembar 2021 | 15:59

    mozete samo da pričate a nesmete nista da uradite zbrisace vas sa zemlje

  • Aca

    1. decembar 2021 | 17:16

    Živela bratska Rusija!!!

  • Mile rent-a bubreg

    1. decembar 2021 | 16:55

    Pametan se na tuđim greškama uči, a budala na svojim.Ako Ukrajinci ne shvataju šta im rade Ameri, NATO i njihovi sateliti Švabe i ostala zapadna bulumenta, onda nisu bolje ni zaslužili.To su isto nama radili sa sličnim receptom.Zavade te sa svojima da bi radio za njih i njihove interese.Oni se pojave kao zabrinuti i pozivaju na mir, a u isto vreme ti valjaju oružje i postavljaju svoje baze, zadužuju te,postavljaju svoje političare(marionete) koji će da odrade posao i stalno dižu tenziju da bi narodi režali jedni na druge.Rezultat je da će dobiti razorenu zemlju, prezaduženu, ozbiljno zavisnu od svega(pogotovo od zapada) da će morati da im ustupe sve svoje resurse.Kao i mi raspadom Juge, dobili ste 6 banana država ozbiljno zaduženih i razorenih,duboko podeljenih sa marionetskim vladama i posle 30 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA