≫ 

U Danskoj rekordan broj zaraženih: Raste i broj inficiranih omikron sojem

Pet slučajeva nove varijante korona virusa omikron povezano je sa putovanjima u Južnu Afriku, a jedan je povezan za putovanje u Katar

  • 10
Danska, korona virus Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

U proteklih 24 sata u Danskoj je registrovano rekordnih 5.120 novih slučajeva korona virusa, pokazali su današnji podaci Državnog instituta za serum, koji se bavi infektivnim bolestima.

Danska uprava za zarazne bolesti u odvojenom saopštenju je navela da je u zemlji registrovano još dva dodatna slučaja omikron korona virusa, čime je ukupan broj povećan na šest, preneo je Rojters.

Premijerka Danske Mete Frederiksen sazvala je konferenciju za medije za 17:00 sati po lokalnom vremenu, kako bi informisala građane o naporima za vakcinaciju i širenju nove varijante korona virusa.

Pet slučajeva nove varijante korona virusa omikron povezano je sa putovanjima u Južnu Afriku, a jedan je povezan za putovanje u Katar.

Video: Situacija sve bolja: Premijerka Brnabić svesna uticaja korone na mlade

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    1. decembar 2021 | 17:09

    Kako bre ,kada su skoro proglasili pobedu ,vakcinisali 90% stanovništva ,šta je sad?

  • Vlada

    1. decembar 2021 | 17:27

    Ma nemoguce.Eh ta Skandinavija.Velikim koracima "srljaju" ka 100% vakcinisanih.I Danci i Norvezani su vakcinisali po 90% punoletnih gradjana a korona ipak divlja.Kolektivni imunitet na delu.Verovarno im je sledeci potez da potrpaju navakcinisane na 3-4 danska ostrva jer su oni izvor problema.Da nije previse tuzno,cak bi se i nasmejao ljudskoj gluposti.I osnovcima je jasno da su dostupne vakcine prevara i da im je ucinkovitost komicna.Cemu onda pelcovanje kada vakcinisana osoba i prenosi koronu i moze da je dobije,a i da premine od iste.Mozda zbog kovid pasosa koji ne znam cimu sluze.Ako je za utehu imace laksu klinicku sliku kada od Bogu na istinu..Bar tako govore "strucnjaci".Svet je davno otisao u zumbule a Evropa ga predvodi.

  • zac

    1. decembar 2021 | 17:45

    Fondacija GAVI sa Bill Gates,OMS i svetskom narodnom bankom su od 2004 imali u planu da vakcinisu celu planetu pod izgovorom da spasu drzave u razvoju,u tom vremenu su mnogi upozoravali sta je cilj ove organizacije ( bogacenje) na siromasnim narodom ali apetiti su im se uvecali i tako svojom propagandom uz podrsku medija uspeli su, na kraju svetu ce biti jasna prevara da je ovo cist bioloski rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA