U Liverpulu počela akcija stražarenja u barovima: Ukoliko se devojke plaše, postoji posebna šifra

Ukoliko ga pitaju "Da li je Angela ovde večeras" to je znak da je vreme da reaguje i pomogne devojkama u klubu

  • 0
noćni klub diskoteka obezbeđenje Foto: Shutterstock

Adam Porter, zaposlen u jednom baru u Liverpulu, objasnio je kako šifra "Da li je Angela ovde večeras" pomaže devojkama da se osećaju sigurnije, nakon masovnih prijava "ubadanja" prošlog meseca.

Ova šifra je deo kampanje kako bi pomogao svim devojkama koje se osećaju nesigurno, ranjivo i ugroženo u barovima. Svako ko se tako oseća, može da priđe bilo kom zaposlenom u baru koristeći sigurnu reč "Angela", kojom sugerišu da im je potrebna pomoć i podrška.

Adam kaže da mu svake većeri nekoliko devojaka priđe u klubi moleći ga da obrate pažnju na muškarce jer se ne osećaju sigurno dok plešu u klubu.

Ukoliko ga pitaju "Da li je Angela ovde večeras" to je znak da je vreme da reaguje, uskoči i pomogne im.

- Ako mi kažu da ih je neko neprimereno dotakao, to je momentalan znak da će ta osoba biti izbačena iz bara - kaže Adam.

On je odlučio da progovori kako bi podigao svest o ovoj kampanji i kako bi informisao ostale kolege zaposlene u drugim objektima o ovoj inicijativi, prenosi Mirror.

Kada mu se devojka obrati pomenutom šifrom, procedura je jasna.

- Kažem joj da krene sa mnom, odvedem je iza šanka i pozovem taksi, ukoliko je neki teži prestup, moja obaveza je da pozovem policiju ili obezbeđenje. U ovu akciju sam se uključio jer me pogađa što se ljudi više ne osećaju sigurno kada izađu. Kada čujem da je neka devojka uplašena i da nije bezbedna kao nekada, budem uznemiren - rekao je Adam.

Podsetimo, pre nekoliko nedelja grupa devojaka se požalila da je protiv svoje volje drogirana ubadanjem tankom iglom tokom izlazaka, a nekoliko njih je čak bilo i na bolničkom lečenju. Pošto se sve više devojaka plašilo da im se ne dogodi isto, one su odlučile da bojkotuju klubove, a pokrenule su i peticiju kojom su zahtevale bolje obezbeđenje.

Video: Jokić u noćnom klubu u Majamiju, dočekan kao car: Di džej mu pustio Bože pravde, Nikola odlepio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA