≫ 

Rusija upozorava: Vraća se "košmarni scenario" vojne konfrontacije u Evropi

Lavrov je optužio blok pod vođstvom SAD za odbijanje konstruktivne diskusije

  • 10
Vojnik vojska Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Evropa se možda vraća u situaciju vojne konfrontacije, a NATO potpuno odbija da sasluša sve ruske predloge za deeskalaciju tenzija, izjavio je u četvrtak ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Govoreći u Stokholmu, Lavrov je naglasio da Moskva želi da poboljša "stratešku stabilnost" na kontinentu, za koju je rekao da "brzo erodira".

- NATO odbija da razmotri naše predloge za deeskalaciju tenzija i sprečavanju opasnih incidenata - rekao je Lavrov, optužujući blok pod vođstvom SAD za odbijanje konstruktivne diskusije.

- Naprotiv, vojna infrastruktura alijanse se približava ruskim granicama... Vraća se košmarni scenario vojne konfrontacije - rekao je on, prenosi Rt.

Da podsetimo, ranije danas Moskva je upozorila da je rizik od sveopšteg oružanog sukoba na jugoistoku Ukrajine izuzetno visok i postaje predmet ozbiljne zabrinutosti za Rusiju, dok se međunarodne tenzije povećavaju oko ratom razorenog regiona Donbasa.

- Verovatnoća neprijateljstava u Ukrajini i dalje je velika - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u četvrtak, odgovarajući na pitanje novinara o verovatnoći rata na istoku zemlje, prenosi Rt.

Video: Oproštaj od poginulog ministra i bliskog kolege: Tužni Putin se prekrstio i spustio glavu na kovčeg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA