≫ 

Policija isplatila milionsku odštetu porodici: Na mesto nesreće stigli posle 3 dana

Žena je preminula od posledica povreda u vozilu

  • 0
Udes Saobraćajna nesreća Foto: Pixabay

Policija u Škotskoj morala je da isplati milion funti odštete porodici žene koja je preminula nakon što je tri dana bila ostavljena u slupanom automobilu na državnom putu.

Tužbu je podnela porodica stradale Lamare Bel (25), jer policija nije blagovremeno reagovala na poziv meštanina, koji je dojavio da je video slupani automobil na putu 2015. godine.

Patrola je na lice mesta stigla tek tri dana nakon nezgode, pošto je još jedan meštanin zvao policiju. Belovu su pronašli u teškom stanju, a njen partner Džon Juil (28) bio je mrtav kraj nje.

Lamara Bel preminula je od zadobijenih povreda u bolnici četiri dana kasnije. Iza nje je ostalo dvoje dece, starosti 5 i 10 godina. Lokalni mediji prenose da će novac od oštete dobili deca, po 500.000 funti svako.

Policija je priznala da je bilo propusta u radu, što je doprinelo smrti nesrećne Lamare Bel, te su izrazili najdublje saučešće i uputili izvinjene porodici. Proglašenim su krivim u septembru ove godine.

Dejvid Nelani, koji je zastupao porodicu, pozdravio je to što je policija isplatila odštetu, ali je kritikovao službu što nisu pristali na nagodbu mnogo ranije.

- Porodica Bel prošla je kroz stvari koje bi malo ljudi moglo. Pokazi su strpljenje i saosećanje i to ne može niko da porekne. Žalosno je što policija ranije nije priznala svoje propuste i tako ih sprečila da se izlažu dodatnom stresu. Sada se nadam da će porodica konačno moći da se fokusira na sebe i vreme koje je pred njima - rekao je advokat.

U saopštenju porodice navodi se da je nagodba sa policijom dovela do kraja "jurnjave za odgovorima, priznanjem i pravdom posle punih šest godina".

- Naša bol i gubitak nikad neće proći samo zato što je sve gotovo pravno gledano. Ipak, ova odluka pruža malo mira, ipak, nedovoljno, jer smo mi i dalje bez naše Lamare. Ostali smo bez ćerke i sestre, a njena deca bez majke. Takav epilog ne sme ikada da se dogodi i prođe nezapaženo u pravnom društvu, i drago nam je što smo konačno dobili neku vrst pravde - navodi se u saopštenju.

Video: Policajka završila u bolnici: Kolege je povredile tokom vršenja službene dužnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA