SAD, Britanija i Kanada uvele nove sankcije Belorusiji

SAD su uvele ograničenja koja se odnose na 20 pojedinaca i 12 subjekata, navodi se na veb stranici američkog Ministarstva finansija

  • 17
Aleksandar Lukašenko se obratio migrantima na granici Foto: Tanjug/ AP

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Kanada uvele su danas nove sankcije beloruskim pojedincima i pravnim subjektima.

SAD su uvele ograničenja koja se odnose na 20 pojedinaca i 12 subjekata, navodi se na veb stranici američkog Ministarstva finansija, preneo je Rojters.

Britanija je uvela nove sankcije beloruskim individuama i pravnim subjektima i zamrzla imovinu jednog od najvećih svetskih proizvođača potašnog đubriva, OJSC Belaruskali.

- Ove sankcije nastavljaju da imaju za cilj važne izvore prihoda za Lukašenkov režim i postavljaju ozbiljna ograničenja onima koji su odgovorni za neke od najgorih antidemokratskih akata u Belorusiji - navela je britanska ministarka inostranih poslova Liz Tras u saopštenju.

Kanada je uvela nove sankcije beloruskim zvaničnicima i subjektima u koordinaciji sa međunarodnim partnerima u znak protesta protiv, kako je navela, napada na ljudska prava i dela represije, saopštila je Otava.

Kanadsko Ministarstvo inostranih poslova je navelo da deluje zajedno sa SAD, EU i Britanijom.

Video: Hiljade migranata očajnički pokušava da uđe u EU: Dramatični snimci sa granice Belorusije i Poljske

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đani

    2. decembar 2021 | 18:00

    Pet stotina miliona, udarilo na deset miliona ljudi.To je taj čuveni komonveltski humanizam.

  • 😷😷😷😷😷

    2. decembar 2021 | 17:55

    Pa sta se ova Kanada busa, pa oni su najveci zlocin uradili od posle drugig svetskog rata do 78 god. Pa jer su skoro priznali da su pobili oko 8000 dece domoroca, i oni sada hoce da nekom pametuju. To su javno priznali i nikom nista, niko ih ne osudjuje, ni za zlocin ni za genicid, izgleda kad oni rade bilo sta to moze, jaaoooo

  • Gekke Joopi

    2. decembar 2021 | 20:02

    Tri svjetska genocidna zla!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA