≫ 

Dva zemljotresa u Japanu: Prvi 4,8 stepeni po Rihteru, drugi još jači

Seizmolozi ocenjuju da nisu povezani

  • 0

Zemljotres jačine 4,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros područje u blizini japanske planine Fudži, a potom je usledilo još jedno jače podrhtavanje tla u oblasti nedaleko od zapadnog japanskog grada Osake.

Nema, međutim, izveštaja o povređenima ili ozbiljnijoj šteti na infrastrukturi, prenosi agencija Rojters, piše Tanjug.

Prvi zemljotres dogodio se oko 06.37 sati u gradu Ocuki u istočnom delu prefekture Jamanaši, koji je bio slabiji od 5 stepeni prema japanskoj seizmičkoj skali.

Zemljotres se takođe osetio u oblasti u blizini Tokija, uključujući Sagamiharu i Acugi, saopštila ja Japanska meteorološka agencija.

Agencija je navela da nema pretnje od cunamija nakon dva zemljotresa, ali upozorava da bi se zemljotres sličnog intenziteta mogao pojaviti u roku od nedelju dana.

Seizmolozi tvrde da ova dva potresa najverovatnije nisu povezana.

Epicentar zemljotresa u oblasti Pet jezera Fudžija bio je na dubini od oko 19 kilometara, navodi agencija.

Pojedini vozovi su išli smanjenom brzinom nakon zemljotresa jačine 4,8 stepeni po Rihteru, ali nije prijavljen veći poremećaj u saobraćaju.

Oko 600 domaćinstava u prefekturi Jamanaši suočilo se sa nestankom struje, saopštila je japanska elektroenergetska kompanija TEPCO Pauer Grid.

U odvojenom slučaju, zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali potresao je zapadnu prefekturu Vakajama u blizini Osake oko 9.28 sati, a njegov epicentar je bio na dubini od 18 kilometara.

Video: Stravične slike jakog zemljotresa koji je pogodio Japan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA