"Gospođa kuće": Maksvel je vodila vilu pedofila, osoblje nije smelo da ga pogleda u oči

Osoblje je moralo da poštuje veliki broj pravila, uključujući upozorenje da se izbegava kontakt očima sa Epstajnom

  • 0
Ghislaine Maxwell Gislejn Maksvel

Foto: Tanjug/AP

Gislejn Maksvel je strogo regulisala svaki detalj u vili Džefrija Epstajna u Palm Biču kao "gospođa kuće", svedočio je u četvrtak bivši zaposleni tokom suđenja britanskoj naslednici za trgovinu ljudima u vezi sa seksualnim sadržajem.

Huan Alesi, koji je radio kao menadžer kuće za multimilionera Epstajna više od decenije tokom 1990-ih, rekao je poroti na suđenju na Menhetnu da je Maksvel naredila ogroman broj pravila, uključujući upozorenje da se izbegava kontakt očima sa Epstajnom.

- Nikada ne gledaj u njegove oči, gledaj u drugi deo sobe i odgovori mu - prisetio se Alesi šta mu je Maksvel govorila.

"Zapamtite da ne vidite ništa, ne čujete ništa, ne govorite ništa, osim da odgovorite na pitanje upućeno vama", navodi se u uputstvu za osoblje izloženo na sudu.

Knjižica od 58 stranica objavljena je nakon Alesijevog odlaska 2002. godine, ali se sećao prethodne verzije sa sličnim sadržajem.

- NIKAD nikome ne otkrivajte aktivnosti gospodina Epstajna ili gospođe Maksvel ili gde se nalaze - pisalo je.

Dugačka kontrolna lista koju je trebalo pregledati pre Epstajnovog dolaska u vilu uključivala je uputstva da se proveri da je pištolj stavljen u fioku bočnog stočića u spavaćoj sobi pokojnog finansijera.

Alesi se prisetio i da je video dve devojke koje su izgledale kao maloletnice - 14 ili 15, rekao je - uključujući i ženu koja je svedočila ranije pod pseudonimom Džejn.

Alesi je rekao da je prvi put video Džejn 1994, kada je posetila imanje sa svojom majkom. Takođe je rekao da ju je uzimao iz škole, prenosi Yahoo.news.

Ovi detalji izgleda da se poklapaju sa svedočenjem Džejn, koja je rekla da je po nju dolazio Latinoamerikanac. Alesi je iz Ekvadora.

Takođe je svedočio da je video Džejn kako ulazi u avion u Palm Biču sa Epstajnom, Maksvel i njenin psom, Maksom.

Odbrana će u petak početi unakrsno ispitivanje Alesija.

Advokati Maksvel insistiraju na tome da je ona žrtveni jarac zbog Epstajna, čija je smrt 2019. u zatvoru dok je čekao suđenje proglašena samoubistvom.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA