SAD nudi novčanu nagradu za informacije o roditeljima tinejdžera koji je ubio 4 đaka u Mičigenu

Dečakovi roditelji Džejms i Dženifer Krambli optuženi su da su ignorisali znakove upozorenja pre pucnjave i za ubistvo iz nehata

  • 0
Mičigen pucnjava tinejdžer Ethan Crumbley Itan Krambli Foto: Tanjug/AP

Američka policija nudi nagradu od 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja roditelja tinejdžera Itana Kramblija (15), osumnjičenog da je u utorak, u pucnjavi u srednjoj školi u Mičigenu ubio četvoro učenika.

Dečakovi roditelji Džejms i Dženifer Krambli optuženi su da su ignorisali znakove upozorenja pre pucnjave i za ubistvo iz nehata, ali se juče nisu pojavili na suđenju, piše BBC, prenosi Tanjug.

Itan je optužen da je upotrebio pištolj svog oca da bi pucao na drugove iz razreda u Mičigenu.

On se izjasnio da nije kriv.

Izdata poternica

Vlasti su izdale poternicu za roditeljime i saopštile američkim medijima da su pokrenule potragu nakon što advokati Kramblijevih nisu mogli da ih dobiju telefonom.

Džejms i Dženifer Krambli su optuženi po četiri tačke, tri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin Itan otvorio vatru u srednjoj školi u Oksfordu, oko 60 kilometara od Detroita, ubio četvoro učenika i ranio još sedmoro, preneo je Glas Amerike.

Otac vodio sina sa sobom kad je kupovao pištolj

Džejms Krambli je vodio sa sobom Itana kada je, četiri dana pre napada, kupovao pištolj koji je tinejdžer doneo u školu, navode tužioci.

Kada je čuo izveštaje o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao, izjavila je na konferenciji za novinare tužilac okruga Ouklend Karen Mekdonald.

Krambli je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin možda bio napadač u školi.

Optužnice se retko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama.

Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na bezbednom mestu kome deca nemaju pristup.

Napad u Oksfordu je bio najteža školska pucnjava ove godine, prema podacima medijske organizacije Eđukejšen vik koja prati američku prosvetu.

To je ujedno i najnoviji incident u decenijama dugoj istoriji masovnih ubistava u američkim školama.

Video: Ubica pokušao da namami učenike da izađu iz učionice: Snimak unutar škole u kojoj se desila pucnjava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA