≫ 

Nismo krivi: Izjasnili se roditelji dečaka koji je ubio 4 đaka u Mičigenu

Protiv njih je juče podignuta optužnica zbog ubista iz nehata.

  • 1
Jennifer Crumbley i James Crumbley, Dženifer i Džejms Krambli

Foto: Tanjug/AP

Džejms i Dženifer Кrambli, roditelji tinejdžera Itana Kramblija (15) koji je pre 4 dana u pucnjavi ubio četvoro učenika u srednjoj školi Oksford u Mičigenu, izjasnili su se da nisu krivi.

Oni su uhapšeni su u Detroitu nakon što je američka policija izdala poternicu i ponudila novčanu nagradu za informacije o njima. Pronađeni su nenaoružani kako se skrivaju u skladištu posle anonimne dojave osobe koja je videla i prepoznala njihov automobil.

Protiv njih je juče podignuta optužnica zbog ubistva iz nehata.

Pronađeni su u podrumu jedne zgrade i nisu bili naoružani.

Advokati Džejmsa i Dženifer Кrambli rekli su u izjavi rano u subotu da su njihovi klijenti uhapšeni iako su "u potpunosti nameravali da ih jutros predaju radi optužbe, suprotno dezinformacijama koje su rasprostranjene u medijima".

- Nažalost, ovaj slučaj predstavlja najnezamisliviju tragediju za svaku osobu koja je uključena, uključujući svakog člana zajednice - naveli su Šenon Smit i Mariel Leman u saopštenju. „Iako je u ljudskoj prirodi da želimo da nađemo nekoga na koga bismo mogli da ukažemo ili na nešto što nam daje odgovore, optužbe u ovom slučaju imaju za cilj da daju primer i pošalju poruku."

- Nameravamo da se borimo protiv ovog slučaja u sudnici, a ne na sudu javnog mnjenja. Znamo da će na kraju cela priča i istina pobediti - rekli su.

Tinejdžer se prvi put pojavio pred sudom u sredu i izjasnio se da nije kriv.

Okružna tužiteljka Karen Mekdonald je na konferenciji za novinare iznela dokaze o zabrinjavajućoj poruci koju je dečak Itan Krambli nacrtao nekoliko sati pre pucnjave, a zbog koje su njegovi roditelji pozvani u školu.

- Iako je 15-godišnjak bio taj koji je ušao u srednju školu i povukao okidač, i drugi su tome doprineli - rekla je Mekdonald, prenosi ABC News.

Crtao pištolj i metak, "svuda je krv"

Tinejdžer je, naime, bio sa svojim ocem kada je kupio pištolj 26. novembra te je posle toga objavio fotografije pištolja na društvenim mrežama napisavši: "Upravo sam dobio svog novog lepotana." Njegova majka je takođe na internetu pisala kako testira novo oružje sa svojim sinom.

Kada je nastavnik nekoliko dana pre pucnjave video da Itan za vreme časa istražuje razne vrste oružja, u školu su bili pozvani njegovi roditelji. Međutim, nisu se pojavili niti odgovorili na poziv. Majka je svom sinu poslala poruku u kojoj stoji kako "nije ljuta na njega, ali da mora da nauči kako da ga ne uhvate".

Video: Američki policajac sa 9 hitaca izrešetao čoveka u invalidskim kolicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa I nisu krivi

    4. decembar 2021 | 20:45

    Nisu mu dali pistolj I rekli idi sine ubijaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA