≫ 

Više incidenata i privođenja na protestima u Beču protiv korona mera

Protestno posle podne počelo je skupom levičara koji su demonstrirali protiv pružanja mogućnosti neonacistima da učešćem u antikorona protestima relavitizuju holokaust i šire svoje ideje

  • 4
Beč protesti kovid korona

Foto: Tanjug/AP

U centru Beča danas posle podne održavaju se brojni protesti protivnika korona mera i obavezne vakcinacije, zbog kojih su zatvorene za saobraćaj mnoge ulice.

Prema policiji, u demonstracijama učestvuje više od 10.000 demonstranata, koji šetaju centralnom ulicom Ringom.

Policija ukazuje da je već bilo više privođenja zbog pružanja otpora prema izvršnim organima, prenosi Tanjug.

Atmosfera na protestima je veoma napeta i stalno dolazi do čarki sa policijom. Protestno posle podne počelo je skupom levičara koji su demonstrirali protiv pružanja mogućnosti neonacistima da učešćem u antikorona protestima relavitizuju holokaust i šire svoje ideje.

I na tom skupu došlo je do guranja sa policijom i bacanja predmeta na čuvare reda, koji su pokušavali da učesnike preusmeravaju kako ne bi došli u kontakt sa drugim povorkama.

Policija je bila prisiljena da koristi biber sprej. Takođe i deo učesnika demonstracija protiv korona mera bacao je razne predmete na policiju, koja je uspostavila kontrolu nad situacijom upotrebom policijskih pasa i kordonima.

Inače, na ulicama Beča nalazi se, prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, 1.200 policajaca iz raznih delova Austrije. I novinari su meta demonstranata, jer ih učesnici protesta vređaju, nazivaju lažovima, i često i napadaju.

Više ekipa austrijskih televizijskih stanica zbog toga, pored kamermana, tonca i novinara, na ulice je poslalo i obezbeđenje, koje brine o timu tokom izveštavanja.

Prema saopštenju policije za danas je bilo najavljeno ukupno 27 protesta, koji su blokirali u potpunosti saobraćaj u gradu. Na najveći protest pozvala je, kao i pre dve nedelje, Slobodarska partija Austrije (FPO), treća politička snaga u zemlji, koja već dugo vodi politiku protiv epidemioloških mera i vakcinacije.

Video: Telegraf sa Komunalnom milicijom u akciji kontrole nošenja zaštitnih maski u gradskom prevozu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA