≫ 

Mejl iz 2001. godine mogao bi da razotkrije misteriju ubistva mlade bibiliotekarke

Slučaj je ponovo otvoren, pred samo zastarevanje

  • 0
Helena Jubany

Foto: Facebook/Associació Helena Jubany i Lorente

Drugog decembra 2001. pronađeno je telo Helene Žubani, katalonske bibliotekarke koja je imala 27 godina.

Telo je bilo ostavljeno u unutrašnjem dvorištu jedne zgrade bez odeće i sa više vidljivih opekotina.

Međutim, nije bilo nikakvog jasnog traga koji bi vodio ka zločincu. Više puta slučaj je otvaran i zatvaran u istrazi.

Ovoga puta nazire se svetlo na kraju tunela - iako je delovalo da će slučaj definitivno i biti proglašen nerešenim, iznenada je ponovo pokrenuta istraga i to svega nekoliko dana pre zastarelosti (20. godišnjica).

Ključ bi mogla da bude jedna imejl poruka, zbog koje policija ima zadatak da ispita hard disk računara koji je Helena koristila. To je novi i, veruje se, relevantan dokaz. Osumnjičeni, izvesni Havijer Ž, sa kojim se anonimno pismo upućeno Heleni povezuje, do sada nije bio pod istragom.

Potrebno je, dakle, dokazati vezu između anonimnih poruka upućenih Heleni i mejla koji je dobila. Prva poruka je, inače, bila ispisana rukom, pored flaše omiljenog pića i kolača namenjenih Heleni. Druga poruka stigla je 9. oktobra 2001. i to pored soka od breskve. Pisalo je da će misterija biti otkrivena u trećem pismu, a spominjlo se i "usavršavanje engleskog" jezika udvoje.

Devojka je bila drogirana, a potom u takvom stanju bačena sa jednog stana u zgradi. Pala je zadobila smrtonosni prelom. U tom trenutku bila je u nekoj vrsti polukome zbog supstanci koje je popila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA