≫ 

Jeziv sukob u Indiji: Vojska greškom ubila civile, sumnja se da ih je bilo 13

Država će detaljno istražiti ovaj incident, ožalošćene porodice moraju dobiti pravdu, poručio je ministar unutrašnjih poslova Amit Šah

  • 0
Indija Kina vojska Foto: Tanjug/AP

Indijske bezbednosne snage u selu u severozapadnoj državi Nagaland greškom su ubile nekoliko civila, saopštili su danas vladini zvaničnici, a novinska agencija AP dodaje da bi broj mrtvih mogao da bude 13, javlja Tanjug.

Indijski ministar unutrašnjih poslova Amit Šah rekao je da je "vrlo uznemiren" vešću da su ubijeni civili u incidentu u subotu kasno uveče, preneo je Rojters.

Lokalni mediji su naveli da su indijske bezbednosne snage greškom otvorile vatru ka civilima, ne navodeći razlog incidenta.

- Država će detaljno istražiti ovaj incident, ožalošćene porodice moraju dobiti pravdu - poručio je Šah putem Tvitera.

Neimenovani član vojske ispričao je da su vojnici zapucali ka kamionu, nakon što su dobili informaciju da se u toj oblasti kreću pobunjenici i da je prvo ubijeno šest ljudi, dodaje AP.

Okupljeni žitelji sela su potom zapalili dva vojna vozila, a vojnici su tada pucali i na njih i ubili još sedam ljudi, dodao je vojni zvaničnik koji nije želeo da otkriva identitet, jer nije imao dozvolu da govori za medije, navodi se u izveštaju američke novinske agencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA