Blinken i Lavrov poveli žučnu raspravu u Stokholmu, pred desetinama kolega

Rasprava se povela oko Ukrajine

  • 2
Entoni Blinken i Sergej Lavrov

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov imali su žučnu raspravu oko Ukrajine na večeri u Stokholmu ove sedmice gde je bilo na desetine njihovih inostranih kolega, preneo je Blumberg pozivajući se na neimenovane izvore koji su upoznati sa diskusijom.

Prema izvoru, Lavrov je uzeo reč na večeri povodom skupa za bezbednost i saradnju u Stokholmu 1. decembra, i hteo da podseti da je "rušenje pro-ruske administracije u Ukrajini 2014. godine bio državni udar".

On je takođe naveo da Severnoatlanska alijansa i Evropska unija odbacuju svako drugačije mišljenje i prete Rusiji.

Blinken je uzvratio sumirajući događaje iz 2014. godine, rekavši da su snage lojalne tadašnjem predsedniku Viktoru Janukoviču pucale na demonstrante u Kijevu i ubile više od 100 ljudi, pre nego što je "pobegao i otišao u Rusiju."

Američki državni sekretar je takođe poručio ruskom kolegi da je NATO defanzivna alijansa.

Ruska portparokla spoljnih poslova Marija Zaharova odbacila je navode da je Blinken pobedio u raspravi sa Lavrovom, odgovarajući ukrajinskim medijima koji su naveli da su ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuoleba i Blinken "spustili Lavrova gde mu je mesto".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    5. decembar 2021 | 12:23

    Lavrov je za njih tata.

  • vladimir

    5. decembar 2021 | 19:18

    Blinken je zaboravio da kaže da su građanski rat u Ukrajini oni izazvali, u nameri da se dovede rat na Ruske granice. Da su CIA agenti sa fašistima snajperima ubijali stanovništvo. Slično kao u Rumuniji gde su iznosili mrtvace iz mrtvačnica da bi CNN u direktnom prenosu pokazao zlu vlast Čaušeskua. Zaboravio je da kaže da je Džon Keri poklonio 4 atomske bombe Ukrajini,novembra,2014. godine. Smučila mi se njihova briga za " demokratiju" u čijoj zemlji vlada duboka država,oslobođena morala i brige za državu. Ta ista Amerika vodila je 226 ratova od 1945. do danas. Samo su 42 puta uspešno izvršili smenu vlasti u Južnoj Americi a 17 puta direktno vojno angažovali. Vršili su ratove lokalnog i regionalnog karaktera svrgavali legalne vlade širom planete. Izvršili su GENOCID nad Irakom ( koji sada ima milion uboleli od raka), Libijom, Sirijom, Vijetnamom, Maršalskim ostrvima, Srbijom, i drugim narodima bombardujući ih OS uranijumom najvećim otrovom poznatim čovečanstvu u obliku kojem se koristi. Zagadili su celu planetu Zemlju radijacijom na veoma veliki priod. Muka mi je i od onih koji podržavaju ove zločince i njihove postupke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA