Incidenti na protestu u Beču zbog kovid mera: Uhapšeno 5 osoba, povređeno više policajaca

Protesti su okupili oko 40.000 ljudi, skupove je obezbeđivalo 1.200 čuvara reda

  • 2
Beč protesti kovid korona Foto: Tanjug/AP

Austrijska policija je na protestima održanim u subotu u Beču protiv epidemioloških mera i vakcinacije, podnela ukupno 688 prijava i uhapsila 5 osoba.

Protesti su okupili oko 40.000 ljudi, skupove je obezbeđivalo 1.200 čuvara reda, a tokom demonstracija došlo je do više incidenata, u kojim je povređeno pet policajaca.

Od 688 prijava, 604 su podneto zbog kršenja epidemioloških mera, pre svega nenošenja maski, 67 na osnovu Krivičnog zakona, i ostatak zbog drugih kršenja administrativnog prava, prenosi Tanjug.

U napadima demonstranata povređeno je pet policajaca. Između ostalog, demonstranti su policiju napadali ciljano pirotehničkim sredstvima, a zaštitna oprema ih je spasila težih povreda, naveo je predsednik policije u Beču Gerhard Pristl.

- Policija svakodnevno brine o bezbednosni i redu u ovom gradu. Kada se policajci napadaju u ispunjavanju svojih zadataka, to se ne može tolerisati - poručio je on, ukazujući da se svi napadi moraju kažnjavati krivičnim prijavama i hapšenjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA