≫ 

U 15 američkih država potvrđen omikron soj: Poznato nekoliko desetina slučajeva

Omikron soj koronavirusa potvrđen je u Kaliforniji, Koloradu, Konektikatu, Havajima, Merilendu, Masačusetsu, Minesoti, Misuriju, Nebraski, Nju Džersiju, Njujorku, Pensilvaniji, Juti, Vašingtonu i Viskonsinu

  • 1
Korona virus Amerika SAD

Foto: Pixabay.com

Novi omikron soj korona virusa do sada je potvrđen u 15 američkih saveznih država, ali delta soj ostaje dominantan u većini slučajeva širom zemlje, saopštila je danas direktorka američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rošel Valenski.

- Znamo da imamo nekoliko desetina slučajeva (omikrona) i pomno ih pratimo. I svaki dan slušamo o sve verovatnijim slučajevima, tako da će taj broj verovatno rasti - rekla je u intervjuu za ABC Njuz direktorka CDC-a, javila je agencija Rojters, a prenosi Tanjug.

Valanski je navela kako je potrebno još podataka, a da je omikron soj koronavirusa potvrđen u Kaliforniji, Koloradu, Konektikatu, Havajima, Merilendu, Masačusetsu, Minesoti, Misuriju, Nebraski, Nju Džersiju, Njujorku, Pensilvaniji, Juti, Vašingtonu i Viskonsinu.

Valenski je rekla da je delta soj korona virusa onaj koji predstavlja većinu slučajeva u Sjedinjenim Državama i s obzirom na to, kako je navela, da je poznato da vakcine štite od hospitalizacije i smrti, zdravstveni zvaničnici se nadaju da će one ublažiti uticaj omikrona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DENI

    6. decembar 2021 | 15:20

    Hoce i taj virus okacit Wuhanu i Kini, divlji kauboji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA