≫ 

Nobelovka za mir iz Mjanmara osuđena na 4 godine zatvora: "Spremaju joj 104, da tamo umre"

Aung San Su Ći proglašena je krivom po optužbama za podsticanje na neslaganje i kršenje pravila o kovidu u skladu sa zakonom o prirodnim katastrofama

  • 0
Mjanmar Aung San Su Ći vojni puč Foto: Tanjug/AP

Zbačena liderka Mjanmara Aung San Su Ći osuđena je na 4 godine zatvora, što je, kako ocenjuje BBC, prva u nizu presuda kojima bi mogla da bude osuđena na doživotnu robiju.

Proglašena je krivom po optužbama za podsticanje na neslaganje i kršenje pravila o kovidu u skladu sa zakonom o prirodnim katastrofama.

Su Ći se suočava sa ukupno 11 optužbi, koje je sve negirala.

Ona je u kućnom pritvoru od februara kada je vojska izvela državni udar, srušivši njenu izabranu civilnu vladu i zatvarajući brojne lidere.

Vin Mint, bivši predsednik Mjanmara i saveznik Su Ći iz Nacionalne lige za demokratiju (NLD), takođe je osuđen na 4 godine zatvora pod istim optužbama.

Su Ći (76) je optužena za niz optužbi, uključujući više tačaka za korupciju i kršenje zakona o službenoj tajni.

Portparol novoformirane Vlade nacionalnog jedinstva, grupe koju čine prodemokratske ličnosti i protivnici puča, ranije je rekao za BBC da se Su Ći ne oseća dobro i da joj vojni generali spremaju 104 godine zatvora, želeći tako da tamo i umre, prenosi Tanjug.

Ona je, inače, 2012. godine dobila Nobelovu nagradu za mir.

Video: Vanredno stanje u Mjanmaru: Vojska saopštila je da je preuzela vlast u toj zemlji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA