Američki političar na udaru zbog božićne fotografije: Slikao se sa porodicom, u rukama drže puške

Masi je uporni pristalica Drugog amandmana - prava na držanje i nošenje oružja - i uvek se oštro protivio bilo kakvim inicijativama za kontrolu oružja, govoreći u intervjuima da ono neće zaustaviti masakre u školama

  • 3

Američki političar našao se na udaru javnosti nakon što je objavio božićnu fotografiju svoje porodice, na kojoj svi poziraju sa puškama u rukama, samo nekoliko dana nakon smrtonosne pucnjave u školi.

Republikanski predstavnik Kentakija u Kongresu, Tomas Masi, objavio je fotografiju na Tviteru.

- Srećan Božić! ps. Deda Mraze, molim te donesi municiju - napisao je u opisu fotografije.

 

Fotografija je naišla na kritike porodica pogođenih nasiljem u kojem je korišćeno oružje, kao i osoba sa obe strane politike.

Korisnici na Tviteru rekli su da je "gluv" i "neosetljiv".

Kongresmen je fotografiju objavio nekoliko dana nakon pucnjave u srednjoj školi u Mičigenu, u kojoj je ubijeno četvoro učenika, a sedmoro je ranjeno, nakon što je učenik Itan Krambli (15) krenuo u pohod uzevši očev pištolj.

Bilo je i onih koji su podelili njegovu objavu uz fotografiju žrtava oružja. Jedan od njih jeste Fred Gutenberg, čija je ćerka Džejmi poginula u pucnjavi u srednjoj školi Parkland na Floridi 2018 - jednom od najgorih školskih napada koje su SAD ikad videle.

 

On je ispod objave kongresmena objavio fotografiju Džejmi, zajedno sa fotografijom njenog groba, prenosi BBC.

- Pošto delimo porodične fotografije, evo su moje. Jedna je poslednja fotografija Džejmi, druga je mesto gde je sahranjena zbog pucnjave u školi Parkland. Napadač iz škole u Mičigenu i njegova porodica takođe su pravili fotografije kao vaše - poručio je Gutenberg.

Roditelji brojne dece stradale u pucnjavama u školama kritikovale su objavu političara, a nekoliko osoba iz Republikanske stranke takođe su osudile post.

Međutim, bilo je i onih koji su branili kongresmena.

"Ovo je moja vrsta božićnih kartica", "Sve što želim za Božić je više izabranih zvaničnika kao što je Tomas Masi", samo su neki od komentara ljudi koji su ga podržali.

Masi je uporni pristalica Drugog amandmana - prava na držanje i nošenje oružja - i uvek se oštro protivio bilo kakvim inicijativama za kontrolu oružja, govoreći u intervjuima da ono neće zaustaviti masakre u školama.

U nasilju oružjem u 2020. ubijeno je skoro 20.000 Amerikanaca - više nego bilo koje druge godine u poslednje dve decenije.

Video: Ubica pokušao da namami učenike da izađu iz učionice: Snimak unutar škole u kojoj je bila pucnjava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA