≫ 

Ovaj grad plaća 1.400 evra svakome ko je pozitivan na kovid: Ima i jedna caka

Iako ovo na prvi pogled može da izgleda kao astronomska cifra za grad za samo jedan kovid test, Harbin je redovno beležio manje od 10 slučajeva dnevno prošle nedelje

  • 1
Kina korona Foto: Tanjug/AP

Severni kineski grad Harbin plaća 1.400 evra (1.570 dolara) svakome ko je testiran pozitivno na korona virus - pod uslovom da se pojavljuju nezavisno bez potrebe za praćenjem kontakta.

Ovaj novi plan gradske vlade nagradiće one koji se aktivno jave da se testiraju na kovid-19 kada dobiju simptome, prema kineskom državnom mediju The Beijing News.

Prema vladinom prospektu od 4. decembra, u koji je Insider imao uvid, vlada Harbina nagradiće samo one koji se pojave bez podsticaja.

- Savetujemo stanovnicima da uzmu u obzir vesti o tome gde se pojavljuju pozitivni kovid slučajevi. Ako imate simptome kovida-19 kao što su groznica, kašalj, bol u grlu, umor, gubitak mirisa ili ukusa, bolovi u mišićima ili dijareja, nemojte da se lečite sami. Nosite masku i idite u najbližu kliniku i recite nam gde ste putovali i sa kim ste stupili u kontakt - stoji u obaveštenju.

Dalje se navodi da, "ako se samostalno javite nakon što osetite simptome, posetite medicinsku ustanovu i odete kod lekara i objasnite okolnosti, oni koji su pozitivni na testu na kovid-19 biće nagrađeni sa 10.000 kineskih juana".

Iako ovo na prvi pogled može da izgleda kao astronomska cifra za grad za samo jedan kovid test, Harbin je redovno beležio manje od 10 slučajeva dnevno prošle nedelje.

Grad je 5. decembra prijavio sedam novih slučajeva. Međutim, malo je verovatno da će ovi pojedinci dobiti novčanu nagradu jer su zaokruženi kroz rutinsko testiranje i praćenje kontakata.

Iako je broj prijavljenih slučajeva u Kini konstantno nizak od prvobitne epidemije u Vuhanu, ta zemlja u zvaničnom broju ne uključuje pacijente koji su pozitivni na virus, ali su asimptomatski.

Prema kineskom zdravstvenom centru, 5. decembra je 61 slučaj registrovan širom 31 provincije, čime je broj aktivnih slučajeva u zemlji 1.060.

Video: Robotizovani kovid redar je mešavina droida i vilenjaka: Kineze na testiranje upućuje robot

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    7. decembar 2021 | 09:20

    Ha ha ha ha ha. Shvatio narod šta ih čeka u bolnici pa se leče kod kuće. Kao i uvek od gripa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA