≫ 

Osuđen zbog pokušaja ubistva devojke: Osvojila na lutriji 6 miliona €, izbo je nožem iz ljubomore

On je prethodno bio osuđen na šest godina zatvora jer je šest puta ubo nožem 11- godišnjeg sina svoje bivše partnerke

  • 2
Emma Brown

Foto: Facebook

Stiven Gibs iz Velike Britanije osuđen je na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva svoje partnerke, inače dobitnice 5,5 miliona funti na lutriji. On je navodno devojci naneo teške povrede nožem u predelu lica.

Stiven Gibs (45) je prvobitno negirao da je pokušao da ubije svoju devojku Emu Braun (49) u njihovoj luksuznoj kući tokom karantina, ali je u međuvremenu promenio iskaz.

On je prethodno bio osuđen na šest godina zatvora jer je šest puta ubo nožem 11- godišnjeg sina svoje bivše partnerke.

Prvog dana suđenja tužilac Ijan Benet je rekao da su Stiven i Ema u vezi bili od 2010. godine.

- Njihov odnos se promenio kada je ona dobila premiju na lutriji 2017. godine, tada je osvojila veliku svotu novca - rekao je Benet.

Ema je prema rečima tužioca rekla de je imala želju da putuje svetom, ali Stiven to nije želeo.

Sumnjao je da ga vara

 

- Ostala je uskraćena za svoju najveću želju, to je moralo da izazove probleme u njihovom odnosu. Stiven je postao paranoičan i mislio je da je Ema u vezi sa njihovim podstanarom, a jednom prilikom je i njemu pretio da će mu prerezati vrat - rekao je tužilac.

Te večeri kada se incident dogodio Ema je otišla do svoje čistačice da joj uruči pokon za rođendan. Stiven je navodno optužio da je otišla da se vidi sa stanarom. Ema više nije mogla da izdrži konstantne optužbe i rekla mu je da je njihov odnos pri kraju. Stiven je tada izgubio kontrolu i odgurnouo ju je jako o zid.

Ema je na suđenju ispričala da ju je bivši partner gušio, isterao iz kuće, a zatim se vratio sa velikim kuhinjiskim nožem. Prvo je pretio da će sebi prerezati vrat, a zatim je tim nožem nju izbo sedam puta u predelu lica i glave.

Emma Brown

Foto: Facebook

Nju je kasnije u lokvi krvi pronašao komšija koji je odmah pozvao Hitnu pomoć. Ema je zadobila višestruke posekotine po licu, prelom ruke i više modrica po telu. Delimično je izgubila vid i ima ograničene osećaje na licu.

Gibs je nakon što joj je naneo povrede seo u automobil, a zatim je pozvao prijatelja i rekao mu da je saznao da ga Ema vara, da je izgubio kontrolu i da ju je ubo nožem u lice.

On je takođe rekao da je popio dosta tableta za smirenje, da se oseća pospano i da misli da ju je ubio, prenosi Mirror.

Ema je sudiji ispričala da Stiven nikada ranije nije bio nasilan i da je nakon napada izgubila samopouzdanje.

- Bili smo godinama zajedno. Ne mogu da verujem da je uspeo da me prevari, nisam mislila da će ikada uraditi tako nešto, više nikome ne mogu da verujem - rekla je Ema.

Sudija je Gibsa osudio na 18 godina zatvora jer ne samo što je živeo u kući žrtve kojoj je naneo teške povrede, već je i nakon napada samo seo u automobil i otišao, umesto da joj pruži pomoć.

- Moramno da uzmemo u obzir i prethodne prestupe, jasno je da ovaj čovek predstavlja opasnost - rekao je sudija.

Video: Snimak sa lica mesta: Žena izbola nožem dve muške osobe, tragovi krvi u stanu žrtve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. decembar 2021 | 18:39

    Neverstvo ili sumnja u neverstvo je vise rasprostranjen u svetu nego korona,jer to se obnavlja iznova i iznova ,sa generacije na generaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA