≫ 

Srbin osuđen na doživotnu robiju za brutalno ubistvo Mileta u Africi: "Tatu sam našao sa kesom na glavi"

Mile Veljković je Nebojši J. ponudio smeštaj na nekoliko meseci u svom domu u Južnoj Africi, koji je u tom trenutku delio sa 16-godišnjim sinom Klaudijem

  • 0
Ubijen Mile Veljkovic Ubijeni Mile Veljković Foto: Privatna arhiva

Srpski državljanin Nebojša J. (61) osuđen je za ubistvo Mileta Veljkovića (63) na doživotnu robiju pred Višim sudom u Midelbugu u Južnoafričkoj Republici.

Nebojša J. i njegova žrtva upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, a ubistvo se dogodilo u novembru 2011. godine.

Mile Veljković je Nebojši J. ponudio smeštaj na nekoliko meseci u svom domu u Južnoj Africi, koji je u tom trenutku delio sa 16-godišnjim sinom Klaudijem. Iz Srbije je otputovao u Holandiju tražeći posao.

Telo u lokvi krvi zatekao sin

Kobnog dana, 2. novembra 2011. godine Klaudio se vratio iz škole zajedno sa svojim drugarom. Kako je kapija bila zatvorena, preskočio je ogradu, a zatim je otišao na vrata svoje kuće i video da su i ulazna vrata zaključana. To mu je bilo neobično, pa je pogledao kroz prozor i video telo svog oca u lokvi krvi u kuhinji. Otrčao je u dnevnu sobu i razbio prozor da bi ušao u kuću.

Nebojša, koji se pakovao da tog jutra da napusti grad u trenutku kada je tinejdžer kretao u školu, nigde nije bilo, pa je policija započela uviđaj. Tinejdžer je objasnio da mu je otac kobnog jutra rekao da se oprosti od Nebojše i da mora sam da ode do škole, jer je otac pomagao sunarodniku da se spakuje.

Mile Veljković, Kuća u kojoj je pronađeno Veljkovićevo telo Kuća u kojoj je pronađeno Veljkovićevo telo Printskrin: Google street view

- Video sam prvo da je sef otvoren, a da sadržaj nedostaje. Oca sam našao u kuhinji. Plastična kesa je bila navučena preko očeve glave i vezana konopcem oko vrata - prisetio se Klaudijo zločina.

Klaudio Veljković je rekao da je taj dan promenio ceo njegov život: "Tog dana sam naglo sazreo i morao sam da preuzmem odgovornost za očev posao. Čak sam i poznatom detektivu platio oko 3.000 evra da pronađe Nenada, ali bez uspeha".

Za osumnjičenog Nebojšu J. nije se ništa znalo punih sedam godina, izdata je poternica, dok se u novembru nije desila saobraćajna nesreća u Zapadnom Kejptaunu. Nebojša J. primljen je u bolnicu i bio je u komi nekoliko sedmica. Za to vreme, policija iz Velingtona ga je prvobitno optužila za nemarnu vožnju, ali je onda otkrila da je koristio falsifikovane registarske tablice na kamionetu.

Kada su proverili broj šasije vozila, ispostavilo se da je to ukradeni kamionet ubijenog Mileta Veljkovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA