≫ 

Pogubljen je zbog ubistva supruge: Pre nego što je umro, priznao da je ubio i snajku

Njegovo priznanje moglo bi da reši slučaj nestanka žene iz 2007. godine

  • 1
David Neal Cox Dejvid Nil Koks Misisipi očuh pastorka pogubljenje Foto: Tanjug/AP

Muškarac, koji je pogubljen prošlog meseca u Misisipiju zbog ubistva žene, priznao je još jedno ubistvo, a njegovo priznanje mogli bi da reši slučaj iz 2007. godine.

Pre egzekucije 17. novembra, Dejvid Nil Koks rekao je svojim advokatima da je ubio svoju snaju Feliciju Koks 2007. godine i dao detaljne instrukcije o tome gde istražitelji mogu da pronađu njene ostatke, rekao je okružni tužilac Džon Vedl.

Vedl je rekao da je Dejvid Nil Koks dugo bio osumnjičen zbog nestanka Felicije Koks, supruge Dejvidovog brata.

- Ne postoje indicije da je neko drugi osim Koksa odgovoran za njenu smrt - rekao je Vedl na konferenciji za novinare u ponedeljak.

U saopštenju se navodi da je Dejvid Nil Koks "osetio duboko kajanje i želeo je da pruži zaključak" porodici ubijene, prenosi AP.

Vedl nije otkrio lokaciju koju im je Koks dao, ali je rekao da je to u okrugu Pontotok, gde je Felicija Koks poslednji put viđena. Rekao je da se istražitelji pripremaju da pretraže teren u potrazi za njenim ostacima.

- Nadamo se da su informacije tačne i da će napori za pronalazak biti uspešni kako bi Felicijina porodica mogla da je sahrani kako treba - rekao je on.

Njena ćerka Ember Miskeli bila je prisutna na konferenciji zajedno sa suprugom. Nije govorila, ali je brisala suze. Ona je tek bila napunila 18 godina, kada je njena majka nestala.

Felicija Koks, koja je tada imala 40 godina, poslednji put je viđena u julu 2007. godine tokom posete Kim Kirk Koks u Pontotoku. Kim Kirk Koks, koja je bila udata za Dejvida Nila Koksa, ubio je upravo suprug u maju 2010. godine.

On je zbog tog zločina i pogubljen u novembru.

Dejvid Nil Koks (50) je prvi zatvorenik koji je pogubljen u Misisipiju za devet godina. Pre egzekucije, povukao je sve žalbe i rekao da je "vredan smrti" pre nego što je Vrhovni sud odredio datum pogubljenja.

Vedl je rekao da je Koks priznao još jedno ubistvo svojim advokatima krajem oktobra. Kancelarija državnog tužioca je tu informaciju dobila dva dana nakon njegovog pogubljenja.

Dok je žena umirala, silovao njenu ćerku

Među onima koji su se okupili kako bi svedočili njegovom pogubljenju bila je i Koksova pastorka Lindzi Kirk (23). Imala je 12 godina kada ju je silovao tri puta ispred majke koja je umirala, dok ih je, zajedno sa njenim mlađim bratom, držao kao taoce u noći između 14. i 15. maja u malom gradu Šermanu.

Lindzi je u razgovoru za AP prošle nedelje ispričala šta joj se dogodilo. Rekla je da ju je Dejvid Koks silovao nekoliko godina kada njena majka nije bila kod kuće, i da joj je pretio da će ih ubiti ukoliko nekome kaže.

Dok je bila kod bake i deke u leto 2009, Kirk je majci u poruci napisala da ju je očuh silovao.

Ubrzo nakon toga Dejvid je uhapšen i optužen za silovanje, ali je pušten u aprilu 2010. godine bez suđenja. Kim Koks je nabavila zabranu prilaska i sa ćerkom se preselila kod sestre.

Jednog dana Kim je videla Dejvida na raskrsnici. Rekla je prijateljima da je podigao ruku kao pištolj i uperio u nju tri puta.

Posle nekoliko dana ju je ubio.

Kirk kaže da joj majka nedostaje svakog dana, a uradila je i dve tetovaže posvećene njoj: njen datum rođenja rimskim brojevima i delfina, njenu omiljenu životinju.

Bila je mala kada se njena majka udala za Koksa i tek sa osam godina saznala je da on nije njen pravi otac.

- Mama je ležala na podu, krvarila je - prisetila se Lindzi. Očuh ju je silovao tri puta dok je njena majka umirala, čak i kada su policajci opkolili kuću i pokušavali da ga nateraju da pusti taoce.

Agonija je trajala više od osam sati pre nego što je policija uspela da izbavi Lindzi i njenog brata i uhapsi Koksa.

Video: Haos u sudnici: Ubio majku i tetku, pa mjaukao iz sveg glasa, sudinica britko odreagovala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA