≫ 

Sastanak Putina i Bajdena: Počelo sa osmehom, Džo imao poruku za Vladimira

Dvojica predsednika imaju video samit

  • 3

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Džo Bajden započeli su razgovor putem video paziva, a glavna tema na stolu, kako je ranije najavljeno, jesu sve veće tenzije oko Ukrajine.

Na samom početku video samita Bajden je rekao Putinu da se nada da će idućeg puta moći da razgovaraju uživo.

- Dobro je što vas vidim opet. Nažalost, nismo se videli od G20. Nadam se da ćemo sledeći put moći uživo da pričamo - rekao je Bajden.

Predsednik SAD je uoči razgovora sa Putinom navodno razgovarao sa evropskim saveznicima, kako bi razmenili stavove o ruskom gomilanju trupa kod ukrajinske granice, a tema razgovora trebalo je da budu i potencijalne ekonomske sankcije Moskvi.

Čitav svet sa nestrpljenjem čeka da vidi kako će proteći razgovor dvojice "najjačih", koji se ponovo dotiču važnih tema po prvi put nakon susreta u Ženevi letos.

Uoči virtuelnog samita dvojice predsednika, oglasio se i bivši prvi čovek SAD Donald Tramp, koji je rekao da Putin i Bajden "nisu egal".

- Vidim da će Bajden pričati sa Putinom, a nisu egal. To nije fer meč za našu zemlju - rekao je Tramp za američke medije.

Tramp je kritikovao politiku koju SAD ima prema Rusiji otkako je Bajden preuzeo dužnost.

- Čujem da pričaju kako sam ja bio dobar prema Rusiji. Dobro sam se slagao sa Putinom, ali sam bio tvrd, tvrđi nego iko. Bio sam tvrđi nego iko i prema Kini... Ukoliko pogledate Severnu Koreju, slagao sam se i sa Kim Džong Unom, i sa Si Đinpingom, a i sa Putinom - rekao je Tramp.

Video: Putin naizgled bahat, a Bajden na oko uplašen: Analiza govora tela kaže nešto sasvim drugo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne daj se

    7. decembar 2021 | 18:11

    brate Putine zapadni fasistima treba oni da znaju da u ukrajina zivi 46% ortodoxa da su to Rusi I da zive jedni pored drugi sta traze nato fasisti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA