Poljska do 1. marta uvodi obaveznu vakcinaciju, ko će morati da je primi?

Ministar ukazao da zbog kontinuiranog visokog nivoa dnevnih novih infekcija koronavirusa, Poljska prati Nemačku i Austriju u zahtevima za obaveznom vakcinacijom za tri profesionalne grupe

  • 0
korona virus, koronavirus, vakcinacija

Foto: Pixabay

Poljska će do 1. marta uvesti obaveznu vakcinaciju za nastavnike, medicinske radnike, policiju, vojsku, vatrogasce i radnike obezbeđenja.

Ministar zdravlja Adam Njeđeljski rekao je da će posle 1. marta obavezna vakcinacija biti uslov za obavljanje poslova u pomenutim sektorima, prenosi agencija AP.

On je ukazao da zbog kontinuiranog visokog nivoa dnevnih novih infekcija koronavirusa, Poljska prati Nemačku i Austriju u zahtevima za obaveznom vakcinacijom za ove tri profesionalne grupe, navodi američka agencija.

Takođe je poručio da će od 15. decembra broj gostiju u hotelima, restoranima, pozorištima i crkvama biti smanjen na 30 odsto sa sadašnjih 50 odsto, dok će diskoteke i noćni klubovi biti zatvoreni.

Poljska sa 38 miliona stanovnika ima oko 20.000 dnevnih slučajeva kovida-19, a od početka pandemije je zabeležila više od 86.000 pacijenata koji su preminuli od posledica koronavirusa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA