≫ 

Skoro 70 medicinara zarazilo se koronom na božićnoj proslavi u Španiji: Svi su vakcinicani

U saopštenju se dodaje da su zaraženi medicinari u potpunosti vakcinisani, kao i da nemaju nikakve simptome virusa

  • 9
Španija vakcina

Foto: Tanjug/AP

Skoro 70 medicinskih radnika koji su prisustvovali velikoj božićnoj proslavi u južnoj Španiji zarazilo se korona virusom, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Kako prenosi BBC, većina od 68 zaraženih su lekari i medicinske sestre koji rade na odeljenju intenzivne nege u regionalnoj bolnici u Malagi.

Zdravstvene vlasti su saopštile da su svi bili na zabavi prošle srede kojoj je prisustvovalo oko 170 ljudi.

U saopštenju se dodaje da su zaraženi medicinari u potpunosti vakcinisani, kao i da nemaju nikakve simptome virusa.

U lokalnim izveštajima se navodi da su lekari i medicinske sestre iz drugih odeljenja regionalne bolnice Malage u Andaluziji preraspoređeni kako bi pokrili svoje kolege.

Epidemija je povećala zabrinutost od rizika širenja kovida-19 na društvenim događajima tokom božićnog perioda, a zdravstvene vlasti u Andaluziji savetovale su medicinsko osoblje da ne prisustvuje božićnim zabavama, navodi BBC.

Kao i mnoge evropske zemlje, i Španija je zabeležila porast broja zaraženih koronavirusom poslednjih nedelja, što je izazvalo strah od četvrtog talasa kako se približavaju hladniji zimski meseci.

Video: Ima 103 godine preležala je koronu i špansku groznicu: Doktori se krste, ne veruju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    7. decembar 2021 | 17:12

    Ma nemoguce.Kako to?Pa vakcinisani su sa dve ili tri doze.Kon na aparatima.Bitno je da imaju kovid pasose a sto zaraze svaku nevakcinisanu osobu sa kojom provedu vise od 30 sekundi,to nikoga ne zanima.Svakako su nevakcinisani vec anatemisani i maksimalno ce im se otezati zivot.Moderna verzija zute trake.Ukratko,cemu sluze kovid pasosi kada vakcine imaju komicnu ucinkovotost???Ne stite id virusa ni fomacina niti njegovo okruzenje.

  • Suncica

    7. decembar 2021 | 17:55

    Moja vakcinisana koleginica zarazila sve celu smenu.Od tad trazili smo od poslodavca da mi nevakcinisani ne radimo sa njima.

  • Rayko

    7. decembar 2021 | 18:42

    Auu što se ovi nevakcinisani slade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA