Ukrajina zahvalna Bajdenu na podršci i poruci Putinu

U prvim zvaničnim izjavama Kijeva, nakon što je Bajden razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, savetnik Mihail Podoljak je rekao da razgovor Bajdena i Putina nije izazvao "senzacije"

  • 2
France Ukraine Peace Talks

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina je zahvalna na podršci američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegovom pozivu Rusiji da koristi diplomatska sredstva za ublažavanje regionalnih tenzija, rekao je danas savetnik šefa kabineta predsednika Volodimira Zelenskog.

U prvim zvaničnim izjavama Kijeva, nakon što je Bajden razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, savetnik Mihail Podoljak je rekao da razgovor Bajdena i Putina nije izazvao "senzacije".

- Zahvalni smo predsedniku Bajdenu na njegovoj nepokolebljivoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Podržavamo poziv predsednika Bajdena ruskom lideru da se vrati diplomatskim instrumentima i obezbedi deeskalaciju u našem regionu. Nastavićemo da koordiniramo sa američkom stranom kako bismo postigli konkretne rezultate u interesu Ukrajine - saopštio je ukrajinski zvaničnik, prenosi Rojters.

Dvojica lidera održala su danas video sastanak koji je trajao više od dva sata, tokom kojeg su razgovarali o Ukrajini i drugim sporovima u američko-ruskim odnosima.

Video: Lepo je videti te opet: Putin i Bajden nasmejano počeli sastanak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Udruzuju se

    8. decembar 2021 | 08:30

    fasisti sa fasistima ti katolicko smece neces komandovati sa 46% pravoslavaca.

  • deks

    8. decembar 2021 | 19:21

    Koliko vidim na žalost Ukrajinci će uskoro biti topovsko meso

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA