≫ 

Pala prva ostavka zbog spornog snimka oko Božićne žurke u vreme karantina

U vreme snimanja spota, Straton je bila sekretar za štampu Borisa Džonsona

  • 0
Alegra Straton, Allegra Stratton

Foto: Tanjug/AP

Alegra Straton dala je ostavku sa mesta vladinog portparola klimatskog samita COP26, nakon što su se pojavili snimci na kojima se šalila na račun zabave u Dauning stritu za vreme karantina u decembru prošle godine. 

U vreme snimanja spota, Straton je bila sekretar za štampu Borisa Džonsona. Bivša novinarka radila je za BBC, ITV,  i Gardijan, a zatim i za bivšeg kancelara Ričija Sunaka, pre nego što je došla u Dauning strit.

Britanska televizija "ITV njuz" objavila je snimak od prošlog decembra, na kojem se stiče utisak da se zvaničnici kabineta britanskog premijera šale na račun održavanja božićne zabave u Dauning stritu, samo četiri dana nakon što se taj događaj desio, u trenutku kada su na snazi bile stroge kovid mere u Velikoj Britaniji, prenosi Guardian.

Povodom ovog spota oglasio se i britanski premijer Boris Džonson rekavši da je besan jer mu je rečeno da uopšte nije bilo žurke.

- Takođe, bio sam besan jer sam video taj snimak. Bezrezervno se izvinjavam zbog uvrede koju je izazvao taj snimak i izvinjavam se zbog utiska koji ostavlja klip. Ali, ponavljam...kada su se pojavile glasine, uveravali su me više puta da nije bilo žurke i da antikovid mere nisu bile prekršene - kazao je Džonson, preneo je Rojters.

Osoblje kabineta premijera Borisa Džonsona se može čuti na snimku kako se smeje i pominje "sir i vino", dok je tadašnja portparolka premijera Borisa Džonsona, Alegra Straton, primetila da "definitivno nije bilo socijalnog distanciranja", dodaje Rojters.

Snimak od 22. decembra 2020. je, kako navodi Rojters, proba za konferenciju za novinare Dauning strita, koje je Straton trebalo da vodi, a osoblje u sali postavlja izmišljena pitanja kako bi joj pomoglo u pripremi.

Video: Razbijena korona žurka: 3 pijana i drogirana Britanca napravili orgiju sa prostitutkama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA