≫ 

Policija neće pokretati istragu povodom božićne žurke u vreme karantina: "Nema dovoljno dokaza"

Policija je saopštila da pomenuti snimak ne pruža dokaze o kršenju zdravstvenih propisa i zbog toga neće doći do pokretanja istrage

  • 1
Boris Dzonson

Foto: Tanjug/AP

Britanska policija saopštila je danas da neće pokretati istragu o navodnoj božićnoj zabavi u Dauning stritu koja je održana prošlog decembra za vreme karantina. 

Oni su se na ovaj korak odlučili jer navodno ne postoji dovoljno dokaza, ali i zbog pravila da ne istražuju kršenje karantina koje se dogodilo u davnoj prošlosti.

Britanska televizija "ITV njuz" objavila je snimak od prošlog decembra, na kojem se stiče utisak da se zvaničnici kabineta britanskog premijera šale na račun održavanja božićne zabave u Dauning stritu, samo četiri dana nakon što se taj događaj desio, u trenutku kada su na snazi bile stroge kovid mere u Velikoj Britaniji.

Osoblje kabineta premijera Borisa Džonsona se može čuti na snimku kako se smeje i pominje "sir i vino", dok je tadašnja portparolka premijera Borisa Džonsona, Alegra Straton, primetila da "definitivno nije bilo socijalnog distanciranja", dodaje Rojters.

Policija je saopštila da pomenuti snimak ne pruža dokaze o kršenju zdravstvenih propisa i zbog toga neće doći do pokretanja istrage, prenosi Mirror.

Ova odluka saopštena je nakon što je Alegra Straton dala ostavku sa mesta vladinog portparola, budući da se na snimku vidi kako se ona šali na račun pomenute zabave.

Povodom ovog spota oglasio se i britanski premijer Boris Džonson rekavši da je besan jer mu je rečeno da uopšte nije bilo žurke.

- Takođe, bio sam besan jer sam video taj snimak. Bezrezervno se izvinjavam zbog uvrede koju je izazvao taj snimak i izvinjavam se zbog utiska koji ostavlja klip. Ali, ponavljam...kada su se pojavile glasine, uveravali su me više puta da nije bilo žurke i da antikovid mere nisu bile prekršene - kazao je Džonson, preneo je Rojters.

Podsetimo, snimak iz 22. decembra 2020. je, kako navodi Rojters, proba za konferenciju za novinare Dauning strita, koje je Straton trebalo da vodi, a osoblje u sali postavlja izmišljena pitanja kako bi joj pomoglo u pripremi.

Video: Policija u Australiji krenula na ljude koji protestuju zbog lokdauna biber sprejom: Bilo je i dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA