≫ 

Majka sahranjuje dete nakon 18 meseci: Ubili ga tata i maćeha, pa tek sad dozvolili da počiva u miru

Tomas je nakon presude rešio da dozvoli dečakovoj majci Oliviji Labinjo da ga sahrani, a to je potvrdio i njegov advokat

  • 0
Arthur Labinjo-Hughes

Foto: Facebook

Šestogodišnji Artur Hjuz kog su na brutalan način mučili, a zatim ubili otac Tomas i maćeha Ema, biće sahranjen posle 18 meseci, nakon što je njegov otac dao pristanak. 

Njegovo telo se mesecima nalazi u mrtvačnici u kojoj je izvršena obdukcija, a u međuvremenu je trajao spor oko toga ko ima prava da ga sahrani.

Tomas je nakon presude rešio da dozvoli dečakovoj majci Oliviji Labinjo da ga sahrani, a to je potvrdio i njegov advokat.

On je u saopštenju rekao da će porodici dečakove majke dozvoliti da se pobrine oko sahrane, prenosi Metro.

- Rekao sam mu da ovako ne može dalje. Tada mi je rekao da Arturov leš predaju porodici njegove majke, da oni obave opelo i sačuvaju njegov pepeo. Nada se da će Oliviji na taj način dati malo mira posle svega - rekao je advokat.

Arthur Labinjo-Hughes

Foto: Facebook

Olivija se nalazi u zatvoru, a osuđena je za teško ubistvo jer je u naletu besa 2019. godine nasmrt izbola svog supruga. U tom momentu bila je pod alkoholom i narkoticima.

Prošlog petka njegov otac Tomas Hjuz osuđen je na 21 godinu zatvora, nakon što je proglašen krivim za ubistvo iz nehata.

Podsetimo, Artur je preminuo u junu prošle godine nakon što je njegova maćeha Ema Tastin više puta njegovu glavu udarila u tvrdu podlogu.

On je pre toga mesecima mučen izgladnjivan, trovan solju i ostavljan da spava na podu u dnevnoj sobi, rekli su tužioci tokom suđenja.

Ema je osuđena na 29 godina zatvora zbog ubistva dečaka, a njegov otac je osuđen zbog ubistva iz nehata i podsticanja na ubistvo.

Vlada je naložila reviziju slučaja i pokrenuta je istraga protiv socijalnih radnika koji su posetili porodčni dom nekoliko meseci nakon što su članovi porodice prijavili da sumnjaju da je dečak zlostavljan.

Video: Srceparajuće scene hrabre devojčice dok se igra pored mrtvačkog sanduka svog oca vatrogasca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA