Senat usvojio rezoluciju protiv Bajdenovog zahteva o obaveznoj vakcinaciji za radnike

Rezolucija je usvojena glasovima 52:48

  • 1
Dzo Bajden, Vakcina Foto: Tanjug/AP

Američki Senat je tesnom većinom usvojio rezoluciju, kojom se poništava zahtev administracije predsednika Džozefa Bajdena da firme sa 100 i više zaposlenih, moraju da imaju sve radnike vakcinisane protiv korona virusa ili da se nedeljno testiraju na kovid, piše AP, prenosi Tanjug.

Rezolucija je usvojena glasovima 52:48.

Demokratski Predstavnički dom verovatno neće poći koracima Senata, što znači da će obavezna vakcinacija i dalje ostati na snazi, iako su sudovi zasad stavili na čekanje tu odluku, navodi američka novinske agencije.

Ipak, glasanje je dalo senatorima šansu da dignu glas protiv politike za koju kažu da je izazvala strahove u firmama u američkim državama kod nevakcinsanih, koji se brinu da bi mogli da izgube posao ukoliko vakcinacija bude obavezna.

Poslanici mogu da ponište određene savezne regulativne ukoliko zajedničku rezoluciju odobre oba doma Kongresa i potpiše ga predsednik, ili ako Kongres poništi predsednički veto, ali je to malo verovatno da će se desiti u ovom slučaju, navodi se u tekstu AP-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA