≫ 

Izraelski magnat za dijamante priveden u Grčkoj zbog prevare

Štajnmec je ostao dva dana u pritvoru na aerodromu pre nego što je izveden pred tužioca, a u međuvremenu je pušten

  • 0
grcka policija Foto: Shutterstock.

Izraelski magnat za dijamante i minerale Beni Štajnmec, bio je u pritvoru u Atini, nakon što je uhapšen krajem novembra u Grčkoj po međunarodnoj poternici.

Štajnmec je zaustavljen 23. novembra na grčkom aerodromu zbog interpolove poternice koju je izdala Rumunija, preneo je "Katimerini".

Izraelski biznismen je optužen pred rumunskim Vrhovnim sudom 18. decembra 2020. godine zbog prevarantskih poslova sa zemljištem, nakon čega je izdata poternica za izvršenje kazne od pet godina u zatvoru.

Medutim, Interpolov nadzorni odbor saopštio je krajem oktobra da će poternica protiv Štajnmeca biti obrisana, jer je "politički motivisana".

Grčke vlasti nisu ažurirale podatke, dodaje se u tekstu "Katimerinija".

Štajnmec je ostao dva dana u pritvoru na aerodromu pre nego što je izveden pred tužioca, a u međuvremenu je pušten, ali će morati da ostane u Grčkoj dok se njegov slučaj ne reši.

U januaru 2021. godine, biznismen je osuđen pred švajcarskim sudom i naređeno mu je da plati 50 miliona franaka (48 miliona evra), jer je podmitio zvaničnike da dobije unosna prava na rudarenje u Gvineji pre dvadesetak godina.

On je podneo žalbu na presudu.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA