≫ 

Za brutalno nasilje nad devojkom dobio 12 godina: Tukao je šest sati, 3 nedelje bila u komi

Tortura je prestala tek kada su zabrinute komšije zbog čudnih zvuka pozvale policiju, koja je potom upala u stan i zatekla jezivu scenu

  • 1
Nasilje devojčica žena devojka stop Foto: Shutterstock

Adam P. iz Budimpešte osuđen je nepravosnažno na 12 godina zatvora zbog porodičnog nasilja i nanošenja teških telesnih povreda svojoj partnerki Reki Kovač.

Adam je osuđen jer je pre nekoliko godina Reku krvnički tukao i mučio šest sati. Nesrećna devojka je od zadobijenih povreda završila u komi. Sigurne smrti spasle su je komšije, koje su pozvale policiju i prijavile da neobični zvuci dopiru iz Adamovog stana.

Reka je dugo vremena bila u bolnici, a nekoliko puta je i operisana. Medijima je rekla da je delimično zadovoljna presudom.

- Zahvalna sam sudiji. Svesna sam da je izrečena nesvakidašnja kazna za porodično nasilje, ali ništa meni neće vratiti moj život i moje zdravlje. Dokle god sam živa biću u bolovima... Zauvek sam izgubila poverenje u muškarce. Mislila sam da će mi ga biti žao kada ga vidim, jer je dve godine bio u zatvoru, ali ne. Besna sam zbog svega što mi je uradio - rekla je žrtva kroz suze nakon izricanja presude.

Veza Reke i Adama počela je kao u kakvom ljubavnom filmu. Bila je to ljubav na prvi pogled koja se, ubrzo, pretvorila u pravi košmar. Adam je počeo da pije, i u trenucima alkoholisanosti je fizički zlostavljao Reku. Kada bi bio trezan molio bi je za oproštaj i kleo bi se da je više nikad neće povrediti.

Reka je vezu raskidala nekoliko puta, ali bi je on svaki put molio da mu se vrati, što je ona i činila. Par je pre nekoliko godina zajedno otišao da živi u Beču, nadajući se da će im promena okoline oboma prijati, ali je Adam nastavio po starom. Reka se vratila u Mađarsku, da bi pobegla od njega, a on je pošao za njom. Opet ju je nagovorio da ga prihvati, i to ju je umalo koštalo života.

Jedne noći stvari su se toliko otele kontroli, da je Reka samo pukom srećom danas među živima. Nakon mnogo brojnih udaraca rukama i nogama u glavu, grudi i stomak, Reka je izgubila svest, a Adam je nastavio da se na njoj iživljava satima.

Tortura je prestala tek kada su zabrinute komšije zbog čudnih zvuka pozvale policiju, koja je potom upala u stan i zatekla jezivu scenu. Po celom stanu bili su vidljivi tragovi krvi, a Reka je ležala u jednoj sobi bez znakova života, a krv joj je curila iz usta.

Lekari su je dve nedelje držali u veštačkoj komi, a morali su da joj uklone slezinu. Imala je brojne intervencije na glavi i na oku. Takođe, ugrađena joj je i stoma, zbog stravičnih povreda creva.

Video: Ogavni snimak iz Splita: Tražio vode, udario ženu flašom u glavu i brutalno tukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    9. decembar 2021 | 17:20

    Bravo za sudstvo kada ce kod nas poceti da se primenjuje takav zakon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA