≫ 

Napeto na granici Ukrajine i Rusije, Zaharova poslala upozorenje

Zaharova je naglasila da je NATO nastavio da snabdeva Ukrajinu oružjem i Moskvu ta situacija zabrinjava

  • 6
Maria Zakharova, Marija Zaharova Foto: Tanjug/AP

Kijev prebacuje na istok Ukrajine i ka liniji razdvajanja tešku artiljeriju i to registruje i OEBS, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Specijalna monitoring misija OEBS registruje da Kijev prebacuje na istok zemlje teško naoružanje, uključujući artiljerijsko naoružanje velikog kalibra i oklopna vozila, a nastavlja se i primena bespilotnih letelica - navela je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Zaharova je naglasila da je NATO nastavio da snabdeva Ukrajinu oružjem i Moskvu ta situacija zabrinjava, prenosi Sputnjik.

- Razvoj događaja u toj zemlji uz podršku NATO koji prosto pumpa oružjem Ukrajinu, koja je u stanju građanskog rata, i dalje zabrinjava - napomenula je Zaharova.

- Kijev nagomilava snage na liniji razdvajanja u Donbasu - upozorila je ona.

Kako je rekla, Moskva je uznemirena informacijama da se u Ukrajini u opticaju nalazi pet miliona komada neregistrovanog naoružanja.

- Imajući u vidu uzavrelu nacionalističku atmosferu zabrinjava informacija Državnog tužilaštva Ukrajine o tome da u zemlji u opticaju ima pet miliona komada neregistrovanog naoružanja - istakla je ona.

Zaharova je rekla i da Rusija poziva Kijev da ne sabotira Minske sporazume i da prekine sa masovnim kršenjem ljudskih prava.

Video: Kad Marija Zaharova zaigra tvist

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija do Tokija

    9. decembar 2021 | 15:40

    Invazija može da počne . Pijemo kafu u Minhenu !

  • Hmm....

    9. decembar 2021 | 17:56

    Ukrajina će nestati i preći u Rusku federaciju.Džabe vam sve samo da krene prvi sukob.Ništa nisu naučili iz situacije sa Krimom tako da se spreme na aneksiju.

  • Karlo

    9. decembar 2021 | 16:22

    Sad će slovenska braća da ginu za tamo neku ameriku i njene imperijalističke težnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA